ŠOKANTNO: Misteriozni virus ubija bivšu šampionku!

Osvajačica Vimblodona Marion Bartoli izgubila više od 20 kilograma za četiri meseca zbog nepoznate bolesti. Nosi rukavice i tušira se mineralnom vodom, jer je alergična na sve!

Tenis 09.07.2016 | 21:15
ŠOKANTNO: Misteriozni virus ubija bivšu šampionku!
Bivšu šampionku Vimbldona Marion Bartoli mnogi nisu prepoznali ove godine u Londonu. Ona je 2013. godine osvojila pehar, a za samo tri godine drastično je promenila izgled. Razlog je - misteriozna bolest sa kojom se bori.

Francuskinja je trebalo da u Londonu odigra egzibicioni meč, ali je morala da odustane, jer nije u stanju da izađe na teren. Ona je za samo nekoliko meseci izgubila više od 20 kilograma, ali lekari još nisu ustanovili koji virus je napao njen organizam.

"Postala sam alergična na sve. Moje telo odbija sve više i više stvari svakoga dana - od hrane do elektičnih uređaja. Sada i kada koristim mobilni telefon nosim rukavice, kako ne bih dobila osip", otkrila je 31-godišnja Francuskinja u Londonu.

Ona je rekla da je misterioznu bolest dobila najverovatnije u Indiji.

"Kada sam posetila Indiju u sklopu promocije tenisa u toj zemlji, otputovala sam potom u Njujork, gde sam prvi put osetila umor i malaksalost. Bilo je u to u februaru, i prvo sam to pripisivala dugim putovanjima, čestim promenama vremenskih zona, ali je situacija iz dana u dan postajala sve gora. Moj život je sada noćna mora", objasnila je bivša teniserka.

Bartoli je rekla da je uradila brojne analize krve prethodnih meseci i da su lekari potvrdili da u organizmu ima virus, ali da još ne znaju koji.

"Koliko je sve teško najbolje potvrđuje to da čak ni papirnatu maramicu ne smem da stavim na lice, jer može izazvati osip. Tuširam se mineralnom vodom, jer ne smem da koristim običnu iz česme. Da li se plašim? Da, naravno, jer moje srce možda iznenada prestane da kuca. Veoma je teško prolaziti kroz sve ovo", iskreno je izjavila Bartoli.

Marion je svojevremeno skretala pažnju javnosti zbog netipičnog teniskog izgleda. Uvek je imala koji kilogram viška, ali je uprkos tome ostvarivala dobre rezultate.

Ona je po završetku karijere, u oktobru 2013. godine, promenila način ishrane i posvetila se zdravim obrocima, kako bi izgubila na težini, ali kaže da taj specifični režim nije uticao na bolest koju ima.

"Želela sam javno da se pokažem, kako bih svima poručila da nisam ovo sebi uradila namerno. Možda ima još ljudi sa sličnim problemima kojima je potrebna podrška. Ja preživljavam s ovom bolesti i molim se da se vratim normalnom životu. Želim samo da vratim onu staru Marion sa osmehom i nadam se da ću uspeti u tome".

Bivša osvajačica Vimbldona početkom sledeće nedelje odlazi na kliniku, gde će započeti specijalan tretman, za koji veruje da će joj pomoći da prebrodi bolest.

"Verujem da će mi unutrašnja snaga koju posedujem, a koja mi je pomogla da osvojim grend slem trofej i napravim dobre rezultate u tenisu, pomoći i da prebrodim ove probleme i vratim se normalnom životu", poručila je Bartoli.

Tokom karijere Marion Bartoli je osvojila osam WTA titula, uključujući i grend slem trofej – Vimbldon 2013. godine. Najbolji plasman na WTA listi zauzimala je u januaru 2012, kada je bila sedma na svetu. Odmah posle osvajanja Vimbldona odlučila je da završi karijeru, u 28. godini i posvetila se dizajniranju odeće za sportiste.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar