"Алаху Екбер" фудбалера Слободе у Јерусалиму!

Дефанзивни везиста Слободе Алдин Џидић зарадио је црвени картон на реванш утакмици против израелског Беитара, а приликом напуштања стадиона узвикнуо је "Алаху Екбер" (Бог је велики).

Фудбал 08.07.2016 | 15:30
"Алаху Екбер" фудбалера Слободе у Јерусалиму!
Тузлаци су испали из квалификација за Лигу Европе већ на првој препреци као и сви остали клубови из Босне и Херцеговине (Широки Бријег и Радник из Бијељине).

Беитар је славио минималну победу голом из "сумњивог" једанаестерца у 66. минуту, а клуб са "Тушња" је меч у Јерусалиму завршио са десеторицом због искључења Алдина Џидића.

Дефанзивни везиста црвено-црних је најпре беспотребно зарадио жути картон у 60. минуту након што је "насео" и одгурнуо противника после очигледне провокације Израелаца.

Изнервиран више него што би требало и што не трпе међународна такмичења, високо се градио лактом у стилу Аљоше Асановића и закачио противничког играча по лицу, па му је арбитар из Украјине Олександар Дердо три минута пре краја меча на стадиону "Теди" показао пут у свлачионицу.

Уз псовке Џидић је напустио терен, а у очи је упао и његов узвик "Алаху Екбер (Бог је велик)".

Вероватно је у питању реакција на навијаче Беитара, такозвану "Фамилију", која је по многима расистичка организација, првенствено у односну на муслимане.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар