"Alahu Ekber" fudbalera Slobode u Jerusalimu!

Defanzivni vezista Slobode Aldin Džidić zaradio je crveni karton na revanš utakmici protiv izraelskog Beitara, a prilikom napuštanja stadiona uzviknuo je "Alahu Ekber" (Bog je veliki).

Fudbal 08.07.2016 | 15:30
"Alahu Ekber" fudbalera Slobode u Jerusalimu!
Tuzlaci su ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope već na prvoj prepreci kao i svi ostali klubovi iz Bosne i Hercegovine (Široki Brijeg i Radnik iz Bijeljine).

Beitar je slavio minimalnu pobedu golom iz "sumnjivog" jedanaesterca u 66. minutu, a klub sa "Tušnja" je meč u Jerusalimu završio sa desetoricom zbog isključenja Aldina Džidića.

Defanzivni vezista crveno-crnih je najpre bespotrebno zaradio žuti karton u 60. minutu nakon što je "naseo" i odgurnuo protivnika posle očigledne provokacije Izraelaca.

Iznerviran više nego što bi trebalo i što ne trpe međunarodna takmičenja, visoko se gradio laktom u stilu Aljoše Asanovića i zakačio protivničkog igrača po licu, pa mu je arbitar iz Ukrajine Oleksandar Derdo tri minuta pre kraja meča na stadionu "Tedi" pokazao put u svlačionicu.

Uz psovke Džidić je napustio teren, a u oči je upao i njegov uzvik "Alahu Ekber (Bog je velik)".

Verovatno je u pitanju reakcija na navijače Beitara, takozvanu "Familiju", koja je po mnogima rasistička organizacija, prvenstveno u odnosnu na muslimane.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar