Сјећање на смрт ђенерала Драже

Служењем парстоса у свим храмовима, промоцијом књиге о епископу Валеријану, првом епископу шумадијском, и свечаном академијом у Епархији шабачкој Српске православне цркве, 17. јула биће обележено 70 година од стрељања ђенерала Драгољуба - Драже Михаиловића, вође Равногорског покрета, кога је прошле године рехабилитовао Виши суд у Београду, рекао нам је протођакон др Љубомир Ранковић из те епархије Српске православне цркве.

Србија 08.07.2016 | 13:00
Сјећање на смрт ђенерала Драже
То је, како каже Ранковић, "дан на вечно сећање и подсећање нашег рода, дан неправде, злочина, нечовечности и зла када је, само из идеолошких разлога, убијен човек који је био на челу покрета који је први пружио снажан отпор фашизму у Другом светском рату, пријатељ некадашњег председника и генерала де Гола, кога су Американци одликовали за заслуге у рату, а у својој отаџбини је погубљен тако да му се до данашњих дана за гроб не зна".

"У земљама које су чиниле отпор фашизму словио је и слови као први герилац Европе, а сопственој земљи, не само што је брутално уморен и што му се за земне остатке не зна, био жигосан, озлоглашен пропагандом идеолошког једноумља, које је донело велике патње, страдања и муке сваком оном ко се истински осећао као Србин и православац", каже Ранковић.

"Наша епархија је славном чичи подигла Меморијални комплекс на Равној гори у чијем је средишту прелепа црква. Нисмо чекали рехабилитацију, јер смо знали да оно што о њему клевеће идеолошко безумље нема везе са истином. Ето, и држава је путем суда потврдила да смо били у праву свих ових година када смо славили тог сјајног војсковођу, родољуба, Србина достојног највећег поштовања.

Др Ранковић каже да су у Епархији Српске православне цркве "поносни на људе из разних крајева Републике Српске који су му дали називе тргова и улица, као што је случај, поред осталог, у суседним градовима Угљевику и Бијељини".

"!Нису ти људи имали проблема ни код високих међународних представника, јер и они добро знају историје Другог светског врата и својих земаља, где је ђенерал био и остао поштован", каже др Ранковић.

"Историјски факат је био, одавно, да му ни Брозово тужилаштво ни Брозов суд нису судили за ратне злочине, већ за некакву издају њихове идеологије, која је њему била страна, јер је био стамени Србин и православац, како би наш народ рекао од а до ш."

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Гламоцак

08.07.2016 11:10

Доце брзо врјеме да вратимо крвницима (мислим само на српске п****) и њихове потомке. Они су побили наше дједове и оцеве који су бранили отадзбину . Нису нас побили у тој мјери хрвати и муслимани колико Дразине судије. Нека вјецно живи Цица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

08.07.2016 21:09

Нема те ви појма само лупате глупости.Окренте се будуцности и правите будуцност својој дјеци и уците дјецу да је само један народ имао логор за дјецу а сви знамо који.И ко је геноцидан народ....

Name

сепо сепиц

08.07.2016 11:17

Ко ме је мртви сепо судио,кукала му мајка.Немас вјере,немас страха, судио најбољим Србима,а на крају пресудио њему Бог па се зив распадо, од Словеније до Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гогиц г

08.07.2016 12:32

Он је крволок ко и остали у то вријеме По овоме би требале све нације Славити своје Водје из тог времена....

Name

Црни

08.07.2016 13:31

Што се нисте сјећали на њега прије рата зато нам и јест овако како већ јес коме је добар нек га себи кући носи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

08.07.2016 13:47

Овамо за Русе, а Дразо их побио на хиљаде. Дај се одлуците, Руси или Цетници!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еј Брко

08.07.2016 17:10

Пописам те

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марс

08.07.2016 21:43

Мемас друка плсас у гаце:;: