Хрватима богатство, узимају зграде СФРЈ

Хрватска ће у најновијем кругу повраћаја дипломатских и конзуларних представништава бивше Југославије преузети некретнине вредне десетине милиона долара.

Регион 08.07.2016 | 07:20
Хрватима богатство, узимају зграде СФРЈ
Хрватска ће тако преузети некретнине у Тунису, Кенији, Мадагаскару и Алжиру, које су у једнаким деловима подељене између Хрватске и БиХ.

“О преузимању ће се договорити билатерално. Договор ће се постићи пре примопредаје, која ће се реализовати најкасније до 1. октобра. У сталном смо контакту с представницима БиХ”, саопштено је из хрватског Министарства спољних и европских послова.

Уз те некретнине, чека се још продаја представништава која су била превелика за поделу.

Најмање 10 милиона долара, (а износ би могао бити и двоструко већи), добиће тако Хрватска од продаје зграда амбасада и резиденција на престижној адреси у Њујорку, за коју је био заинтересован и глумац Џек Николсон, а потом објеката у Токију, Бону и Берну, пише "Вечерњи лист''''.

Вредност тих објеката процењена је на 42,7 милиона долара, од чега, Хрватској припада 23,5 одсто, али треба напоменути да је реч о процени из уговора о питању сукцесије из 2001, тако да се данашња цена разликује. 

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЛАТИНИ

08.07.2016 06:34

УКРАЛИ СУ ОНИ РАТОМ СТАНОВЕ СРБА У ЗАГРЕБУ , ЗЕМЉУ СРБА ПО ЛИЦИ И БАНИЈИ КОЈЕ НИКАД НИСУ БИЛЕ ХРВАТСКЕ, И СВЕ ОНО ШТО ИМ ЈУГОСЛАВИЈА НАПРАВИЛА НА ЈАДРАНУ, ДАКЛЕ ЈУГОСЛАВИЈА,А НЕ ОНИ, И НА ЈДАРНУ СА КОГЕ СУ БЈЕЖАЛИ У АРГЕНТИНУ И АУСТРАЛИЈУ ДОК НИЈЕ БИЛО ТЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ, ПА СЕ НАПЉУВАШЕ ПО ТОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ КО НИКО. ЛАТИНИ ЛАТИНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјода

08.07.2016 06:54

БИЛО ПА ПРОСЛО ; МРТВА УСТА НЕ ГОВОРЕ !

Name

Мики

08.07.2016 06:48

Можда је И боље тако, наши би продали И ставили паре у свој џеп, ако И све остало до сада. Народу ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гате 7

08.07.2016 07:44

Народ нема право на дрзавне паре,имовину и сл.То право никад није имао нити це имати.По тој логици мени од имовине бивсе СФРЈ припада 24 милионити дио а ако је имовина бивсе СФРЈ процијењена на три билиона долара то је 3 бил/24 мил .ово и теби припада.Знаци 0.