Hrvatima bogatstvo, uzimaju zgrade SFRJ

Hrvatska će u najnovijem krugu povraćaja diplomatskih i konzularnih predstavništava bivše Jugoslavije preuzeti nekretnine vredne desetine miliona dolara.

Region 08.07.2016 | 07:20
Hrvatima bogatstvo, uzimaju zgrade SFRJ
Hrvatska će tako preuzeti nekretnine u Tunisu, Keniji, Madagaskaru i Alžiru, koje su u jednakim delovima podeljene između Hrvatske i BiH.

“O preuzimanju će se dogovoriti bilateralno. Dogovor će se postići pre primopredaje, koja će se realizovati najkasnije do 1. oktobra. U stalnom smo kontaktu s predstavnicima BiH”, saopšteno je iz hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova.

Uz te nekretnine, čeka se još prodaja predstavništava koja su bila prevelika za podelu.

Najmanje 10 miliona dolara, (a iznos bi mogao biti i dvostruko veći), dobiće tako Hrvatska od prodaje zgrada ambasada i rezidencija na prestižnoj adresi u Njujorku, za koju je bio zainteresovan i glumac Džek Nikolson, a potom objekata u Tokiju, Bonu i Bernu, piše "Večernji list''''.

Vrednost tih objekata procenjena je na 42,7 miliona dolara, od čega, Hrvatskoj pripada 23,5 odsto, ali treba napomenuti da je reč o proceni iz ugovora o pitanju sukcesije iz 2001, tako da se današnja cena razlikuje. 

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

LATINI

08.07.2016 06:34

UKRALI SU ONI RATOM STANOVE SRBA U ZAGREBU , ZEMLJU SRBA PO LICI I BANIJI KOJE NIKAD NISU BILE HRVATSKE, I SVE ONO ŠTO IM JUGOSLAVIJA NAPRAVILA NA JADRANU, DAKLE JUGOSLAVIJA,A NE ONI, I NA JDARNU SA KOGE SU BJEŽALI U ARGENTINU I AUSTRALIJU DOK NIJE BILO TE JUGOSLAVIJE, PA SE NAPLJUVAŠE PO TOJ JUGOSLAVIJI KO NIKO. LATINI LATINI

ODGOVORITE
Name

djoda

08.07.2016 06:54

BILO PA PROSLO ; MRTVA USTA NE GOVORE !

Name

Miki

08.07.2016 06:48

Možda je I bolje tako, naši bi prodali I stavili pare u svoj džep, ako I sve ostalo do sada. Narodu ništa.

ODGOVORITE
Name

gate 7

08.07.2016 07:44

Narod nema pravo na drzavne pare,imovinu i sl.To pravo nikad nije imao niti ce imati.Po toj logici meni od imovine bivse SFRJ pripada 24 milioniti dio a ako je imovina bivse SFRJ procijenjena na tri biliona dolara to je 3 bil/24 mil .ovo i tebi pripada.Znaci 0.