ЕУРО: Гризман срушио шампиона свијета, Француска у финалу!

Фудбалери Француске пласирали су се у финале Европског првенства победом над светским шампионом Немачком са 2:0.

Фудбал 07.07.2016 | 23:15
ЕУРО: Гризман срушио шампиона свијета, Француска у финалу!
Французи на ’Велодрому’ нису били бољи ривал од Немачке, али су искористили своје шансе и у борби за титулу играће са Португалом.

Португал је у среду елиминисао Велс идентичним резултатом, а новог шампиона Европе добићемо у недељу од 21 сат на стадиону ’Француска’.

’Галски петловима’ ће ово бити треће финале на континенталним шампионатима, претходна два су добили, док ће Португалци имати другу шансу, после оне 2004. године.

Французи су боље отворили утакмицу, имали велику шансу већ у 7. минуту преко Антоана Гризмана, али је Нојер одлично реаговао. Пет минута касније реванширао се Уго Лорис после шута Емреа Џана и тада је почела велика иницијатива Немачке.

Сабили су ривала на његову половину и кренули са приликама – чувар мреже Тотенхема одбранио је одличан ударац Швајнштајгера, Дракслер је омогућио шансу Милеру, а непрецизан је био и Езил у завршници.

Сам финиш првог полувремена донео је велику прилику Оливијеа Жируа, којег је у последњем тренутку стигао Хеведес, да би низ несмотрених потеза Немаца довео до првог гола.

Прво је Хектор без превелике потребе избацио лопту у корнер, потом је Бастијан Швајнштајгер високо подигао руку и изблокирао Патриса Евру у скоку, а судија Никола Рицоли показао на белу тачку. Сигуран извођач био је Антоан Гризман за 1:0 на полувремену.

Наставак игре донео је сличну слику на терену – Немци су имали иницијативу, покушавали да изједначе, али овога пута није било шута у оквир гола. Нови пех задесио их је после сат времена када се повредио Џером Боатенг, да би их Гризман угасио у 72. минуту.

Французи су извршили снажан притисак у казненом простору противника, преузели лопту, која је завршила код Погбе на левој страни. Један од најтраженијих фудбалера на свету чекао је да га резервиста Мустафи нападне, а онда га је из места предриблао и центрирао левом ногом.

Мануел Нојер лоше је проценио лет, скинуо са главе лопту Жируу и Хеведесу који су били у дуелу, али је она пала пред ноге Гризману који кроз шуму ногу смешта лопту у мрежу.

Од тог тренутка ритам меча је опао, па су и упркос неким добрим приликама мреже мировале до краја меча, за велико славље домаћих навијача.

ЕУРО 2016, полуфинале:
Француска – Немачка 2:0
(Гризман 45+2п, 72)

Француска: Лорис – Сања, Кошелни, Умтити, Евра – Погба, Матуиди – Сисоко, Гризман (Кабај 90+2), Паје (Канте 71) – Жиру (Жињак 78)

Немачка: Нојер – Кимих, Боатенг (Мустафи 61), Хеведес, Хектор – Швајнштајгер (Сане 79), Крос – Езил, Џан (Геце 67), Дракслер – Милер

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар