Дудаш: Ја сам краљ бронзаних медаља!

Српски атлетичар Михаил Дудаш рекао је да је пресрећан освајањем бронзане медаље на Европском првенству у Амстердаму.

Остали спортови 08.07.2016 | 16:15
Дудаш: Ја сам краљ бронзаних медаља!
Српски десетобојац изјавио да је на Европском првенству било врло тешко такмичење, али да је веома задовољан освајањем трећег места.

Михаил Дудаш употпунио је своју колекцију бронзаних медаља, још једном истог сјаја. Српски рекордер је на Европском првенству у Амстердаму освојио треће место у десетобоју.

Он је освојио 8.152 бодова, иза Адама Хелцета коме је са четири бода више припало европско сребро и Белгијанца Томас ван ден Плетсена који се окитио златном медаљом (8.218).

Упркос томе што му је друго место измакло за само четири бода, односно неколико метара у последњој трци на 1.500 метара, Михаил Дудаш рекао је да је задово9љан учињеним на Европском првенству.

"Пресрећан сам. Ја сам краљ бронзаних медаља. Освојио сам бронзу на Светском јуниорском првенству 2008. године, потом на Европском првенству за младје сениоре 2009. и 2011. и онда на дворанском ЕП у Гетеборгу 2013. године. Ово је моја пета бронзана медаља, за коју је било јако тешко изборити се. Такмичење је било доста напорно, али успео сам, остварио сам свој циљ. Још само да освојио светску бронзу" , рекао је Дудаш после силаска са победничког постоља у Амстердаму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар