Dudaš: Ja sam kralj bronzanih medalja!

Srpski atletičar Mihail Dudaš rekao je da je presrećan osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Ostali sportovi 08.07.2016 | 16:15
Dudaš: Ja sam kralj bronzanih medalja!
Srpski desetobojac izjavio da je na Evropskom prvenstvu bilo vrlo teško takmičenje, ali da je veoma zadovoljan osvajanjem trećeg mesta.

Mihail Dudaš upotpunio je svoju kolekciju bronzanih medalja, još jednom istog sjaja. Srpski rekorder je na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio treće mesto u desetoboju.

On je osvojio 8.152 bodova, iza Adama Helceta kome je sa četiri boda više pripalo evropsko srebro i Belgijanca Tomas van den Pletsena koji se okitio zlatnom medaljom (8.218).

Uprkos tome što mu je drugo mesto izmaklo za samo četiri boda, odnosno nekoliko metara u poslednjoj trci na 1.500 metara, Mihail Dudaš rekao je da je zadovo9ljan učinjenim na Evropskom prvenstvu.

"Presrećan sam. Ja sam kralj bronzanih medalja. Osvojio sam bronzu na Svetskom juniorskom prvenstvu 2008. godine, potom na Evropskom prvenstvu za mladje seniore 2009. i 2011. i onda na dvoranskom EP u Geteborgu 2013. godine. Ovo je moja peta bronzana medalja, za koju je bilo jako teško izboriti se. Takmičenje je bilo dosta naporno, ali uspeo sam, ostvario sam svoj cilj. Još samo da osvojio svetsku bronzu" , rekao je Dudaš posle silaska sa pobedničkog postolja u Amsterdamu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar