Дијамантидис: Зовете ме легендом, али...!

Димитрис Дијамантидис емотивним писмом опростио се од активног играња и поручио да је поносан што је доживео много лепих тренутака у дресу Панатинаикоса.

Кошарка 10.07.2016 | 09:45
Дијамантидис: Зовете ме легендом, али...!
"Захвалио бих се свима на лепим речима и говору да сам био један од најбољих европских играча икада. Чуо сам да би навијачи Грчке и Панатинаикоса требало да ми се захвале на свему што сам урадио, али нису у праву, јер бих ја морао да се захвалим кошарци за добар живот. Осетио сам лепе тренутке играјући ову игру", написао је Дијамантидис у писму.

Дијамантидис истиче да му је част била да исписује историју атинског клуба, чији је велики допринос дао у освајању бројних титула.

"Подршка клуба и навијача гурала ме је да играм изнад могућности. Освојио сам много трофеја, а то не би било могуће без одличне комплетне организације. Иако сам завршио каријеру срце ће ми одувек куцати за кошарку. Зовете ме легендом, али то није моја награда, већ навијача, тренера, саиграча и свих коју су обележили моју каријеру".

Дијамантидис је са Панатинаикосом, чији је члан био 13 сезона, девет пута освојио титулу првака Грчке, девет националних Купова и три Евролиге - 2007, 2009. и 2011. године.

Са репрезентајом је дошао до златне медаље на Европском првенству у Београду 2005. и годину дана касније до сребра на Светско првенство у Јапану. Шест пута је биран за најбољег дефанзивца Евролиге, док је 2011. године проглашен за најкориснијег играца (МВП) елитног клупског такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар