Dijamantidis: Zovete me legendom, ali...!

Dimitris Dijamantidis emotivnim pismom oprostio se od aktivnog igranja i poručio da je ponosan što je doživeo mnogo lepih trenutaka u dresu Panatinaikosa.

Košarka 10.07.2016 | 09:45
Dijamantidis: Zovete me legendom, ali...!
"Zahvalio bih se svima na lepim rečima i govoru da sam bio jedan od najboljih evropskih igrača ikada. Čuo sam da bi navijači Grčke i Panatinaikosa trebalo da mi se zahvale na svemu što sam uradio, ali nisu u pravu, jer bih ja morao da se zahvalim košarci za dobar život. Osetio sam lepe trenutke igrajući ovu igru", napisao je Dijamantidis u pismu.

Dijamantidis ističe da mu je čast bila da ispisuje istoriju atinskog kluba, čiji je veliki doprinos dao u osvajanju brojnih titula.

"Podrška kluba i navijača gurala me je da igram iznad mogućnosti. Osvojio sam mnogo trofeja, a to ne bi bilo moguće bez odlične kompletne organizacije. Iako sam završio karijeru srce će mi oduvek kucati za košarku. Zovete me legendom, ali to nije moja nagrada, već navijača, trenera, saigrača i svih koju su obeležili moju karijeru".

Dijamantidis je sa Panatinaikosom, čiji je član bio 13 sezona, devet puta osvojio titulu prvaka Grčke, devet nacionalnih Kupova i tri Evrolige - 2007, 2009. i 2011. godine.

Sa reprezentajom je došao do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. i godinu dana kasnije do srebra na Svetsko prvenstvo u Japanu. Šest puta je biran za najboljeg defanzivca Evrolige, dok je 2011. godine proglašen za najkorisnijeg igraca (MVP) elitnog klupskog takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar