У Фолксвагенов скандал упетљана и њемачка влада

Њемачки парламент би требало данас да отвори истрагу поводом наводне улоге њемачке владе у Фолксвагеновом скандалу са манипулацијама вриједностима издувних гасова.

Свијет 07.07.2016 | 17:53
У Фолксвагенов скандал упетљана и њемачка влада
Специјална комисија, формирана у доњем дому њемачког парламента на захтјев опозиционих странака Зелени и Партије Љевице, требало би да поподне одржи први састанак на ту тему.

Члан Зелених Оливер Кришер је оптужио владу за организовани пропуст који је омогућио цјелокупној индустрији да учествује у превари.

"Желимо да знамо зашто је влада толико дуго игнорисала то питање, иако је постојало мноштво показатеља да аутомобили премашују ограничења о емисији штетних гасова", изјавио је Кришер.

Њемачка влада има традиционално веома блиске односе са аутомобилском индустријом, која је један од највећих послодаваца у земљи и један од кључних извозних сектора.

С обзиром на те везе, критичари сматрају да је влада можда одиграла извјесну улогу у скандалу и да је омогућила аутомобилским компанијама да заобију прописе о загађењу и "искриве" податке о емисији штетних гасова у њиховим аутомобилима.

ВW, који посједује 12 брендова, од "аудија" до "поршеа", "ламборгинија", "шкоде" и СЕАТ-а, упао је у септембру прошле године у највећу кризу до сада, када је у јавност испливало да је у 11 милиона возила широм свијета уградио софтвер за манипулације вриједностима издувних гасова.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Wахрхеит

07.07.2016 16:46

То је Демократија!!!Лазе један лазу сви!!!Цувају једни другима ледја, пара буши дје,Бургија немозе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВW

07.07.2016 18:41

Свјесак превара! У тој Игри ( Манипулацији ) само УСА мозе да добије остету. И то је по ВW - Немцима праведно. Браво ВW. Сто нико из ЕУ или од дргух Дрзава недобије Еврице. Нијемци среде све у Бриселу.Крај.( Демократски ).

ОДГОВОРИТЕ