Добој: Очи у очи с убицом својих беба

Годину дана након што је измјештена из породичне куће, ментално заостала Сања Богојевић (26) из Трњана сусрешће се пред Окружним судом Добој очи у очи са својом мајком Војканом Богојевић (53), оптуженом за убиство двије бебе које је она родила у периоду од 2011. до 2015. године.

Република Српска 07.07.2016 | 22:50
Добој: Очи у очи с убицом својих беба
Сања ће добити имунитет, а на сучељавање с мајком доћи ће из установе у којој се налази након одлуке правосудних институција да је због сумње да је жртва сексуалног злостављања изолују од породице.

"Док не добијем званичну информацију да је Сањи Богојевић додијељен имунитет, не могу говорити о даљим корацима одбране", каже Бранко Ристић, бранилац Војкане Богојевић, те додаје да се "може претпоставити таква намјера", и да је процедура "у почетку дискреционог карактера, али мора бити објелодањена одбрани.

"Међутим, с обзиром на то да је то свједок тужилаштва, и с обзиром на то да је она у таквој, условно речено, процесној ситуацији, и да се налази у сигурној кући, и није наравно доступна одбрани, а са друге стране имајући у виду да је поступак затворен за јавност и да не могу објелодањивати ствари о којима се тамо међусобно расправља, заиста вам у овом тренутку о томе могу рећи само толико", казао је Ристић.

С обзиром на то да ће добити имунитет, Сања неће бити кривично гоњена, иако је против ње поднесен извјештај због сумње да је починила кривично дјело убиство дјетета при порођају, односно она је пресудила трећој беби коју је родила, а чије тијело није пронађено у близини куће Богојевића, гдје су нађени скелетни остаци двије бебе.

Установа у којој се Сања сада налази је трећа у којој борави након одласка из породице, а њен отац Миливоје, који је био под истрагом, и подвргнут је ДНК анализи, највише се противио њеном одласку.

Суђење Војкани Богојевић, оптуженој за тешко убиство, те Сањином рођаку Радету Богојевићу (54), Виду Јанковићу из Дугог Поља и Жарку Цвијетићу из Скугрића, оптуженим за обљубу над немоћним лицем, почело је 16. јуна и биће настављено 13. јула, а одлуком поступајућег судије искључена је јавност током цијелог поступка.

Тада би, између осталих, требало да свједочи вјештак неуропсихијатар и требало би да буду достављени резултати ДНК анализе, који су показали да је отац једне убијене бебе Сањин рођак Раде Богојевић, док идентитет оца друге бебе јавности није познат, а то нису ни Вид Јанковић ни Жарко Цвијетић.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ехххххххххх

08.07.2016 05:39

Јуце сам купио ауто које одавно зелим и био сам пресретан а након овог цланка ево сам сједим у канцеларији и плацем :(

ОДГОВОРИТЕ