Doboj: Oči u oči s ubicom svojih beba

Godinu dana nakon što je izmještena iz porodične kuće, mentalno zaostala Sanja Bogojević (26) iz Trnjana susrešće se pred Okružnim sudom Doboj oči u oči sa svojom majkom Vojkanom Bogojević (53), optuženom za ubistvo dvije bebe koje je ona rodila u periodu od 2011. do 2015. godine.

Republika Srpska 07.07.2016 | 22:50
Doboj: Oči u oči s ubicom svojih beba
Sanja će dobiti imunitet, a na sučeljavanje s majkom doći će iz ustanove u kojoj se nalazi nakon odluke pravosudnih institucija da je zbog sumnje da je žrtva seksualnog zlostavljanja izoluju od porodice.

"Dok ne dobijem zvaničnu informaciju da je Sanji Bogojević dodijeljen imunitet, ne mogu govoriti o daljim koracima odbrane", kaže Branko Ristić, branilac Vojkane Bogojević, te dodaje da se "može pretpostaviti takva namjera", i da je procedura "u početku diskrecionog karaktera, ali mora biti objelodanjena odbrani.

"Međutim, s obzirom na to da je to svjedok tužilaštva, i s obzirom na to da je ona u takvoj, uslovno rečeno, procesnoj situaciji, i da se nalazi u sigurnoj kući, i nije naravno dostupna odbrani, a sa druge strane imajući u vidu da je postupak zatvoren za javnost i da ne mogu objelodanjivati stvari o kojima se tamo međusobno raspravlja, zaista vam u ovom trenutku o tome mogu reći samo toliko", kazao je Ristić.

S obzirom na to da će dobiti imunitet, Sanja neće biti krivično gonjena, iako je protiv nje podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo djeteta pri porođaju, odnosno ona je presudila trećoj bebi koju je rodila, a čije tijelo nije pronađeno u blizini kuće Bogojevića, gdje su nađeni skeletni ostaci dvije bebe.

Ustanova u kojoj se Sanja sada nalazi je treća u kojoj boravi nakon odlaska iz porodice, a njen otac Milivoje, koji je bio pod istragom, i podvrgnut je DNK analizi, najviše se protivio njenom odlasku.

Suđenje Vojkani Bogojević, optuženoj za teško ubistvo, te Sanjinom rođaku Radetu Bogojeviću (54), Vidu Jankoviću iz Dugog Polja i Žarku Cvijetiću iz Skugrića, optuženim za obljubu nad nemoćnim licem, počelo je 16. juna i biće nastavljeno 13. jula, a odlukom postupajućeg sudije isključena je javnost tokom cijelog postupka.

Tada bi, između ostalih, trebalo da svjedoči vještak neuropsihijatar i trebalo bi da budu dostavljeni rezultati DNK analize, koji su pokazali da je otac jedne ubijene bebe Sanjin rođak Rade Bogojević, dok identitet oca druge bebe javnosti nije poznat, a to nisu ni Vid Janković ni Žarko Cvijetić.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ehhhhhhhhhh

08.07.2016 05:39

Juce sam kupio auto koje odavno zelim i bio sam presretan a nakon ovog clanka evo sam sjedim u kancelariji i placem :(

ODGOVORITE