Тражи хитну сједницу Бироа због миграната

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Александар Вулин изјавио је данас да је затражио од премијера Александра Вучића да се хитно одржи седница Бироа за коордиднацију служби безбедности због ситуације са мигрантима.

Србија 07.07.2016 | 12:34
Тражи хитну сједницу Бироа због миграната
"Желим да обавестим српску јавност да сам затражио од председниљка владе Вучића хитну седницу Бироа за коордиднацију служби безбедности на којој треба да видимо шта ћемо да радимо, како да заштитимо наш простор и нашу територију имајући у виду да се наши суседи понашају на овај начин", рекао је Вулин.

Како каже, у току ноћи у Србју је ушло 334 миграната из правца Бугарске и још 158 из правца Македоније и заочекивати је да је тај број нешто већи јер су ово они који су регистровани.

Вулин је рекао да је веома забринут након што су добили информације да су орагни из Мађарске покушали не само да упуте мигранте у транзинтну зону већ и да их врате на територију Србије без икаквог правног основа и упоришта у међународном праву.

"Након што смо добили информације да Хрватска, такође, размишља о поновном подизању ограда на нашој граници и након што смо добили информације да значајно већи број миграната улази на нашу територију, морам да кажем да ту забринутост морам да поделим са читавом јавношћу", истакао је министар.

Према његовим речима, Европа се понаша као да је митрантска криза прошла.

"Ми бисмо могли да останемо сасвим сами и да сасвим сами решавамо мигрантску кризу и изгледа као да нашу добру вољу, наш напор и труд - да се према мигрантима односима нахуманије и најбоље на мигратнској рути, неки доживљавају као знак наше слабости и као да нема ко то да цени и управо зато сам затражио од премијера хитну сендицу Бироа", навео је Вулин.

Он нагалшава да морамо да дођемо до закључака и конкретних мера како да се понашамо у будућности и шта је све потребно да урадимо да бисмо заштитили и територију Србије и наше становништво, али и да останемо доследни себи и нашој политици.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар