Traži hitnu sjednicu Biroa zbog migranata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zatražio od premijera Aleksandra Vučića da se hitno održi sednica Biroa za koordidnaciju službi bezbednosti zbog situacije sa migrantima.

Srbija 07.07.2016 | 12:34
Traži hitnu sjednicu Biroa zbog migranata
"Želim da obavestim srpsku javnost da sam zatražio od predsedniljka vlade Vučića hitnu sednicu Biroa za koordidnaciju službi bezbednosti na kojoj treba da vidimo šta ćemo da radimo, kako da zaštitimo naš prostor i našu teritoriju imajući u vidu da se naši susedi ponašaju na ovaj način", rekao je Vulin.

Kako kaže, u toku noći u Srbju je ušlo 334 migranata iz pravca Bugarske i još 158 iz pravca Makedonije i zaočekivati je da je taj broj nešto veći jer su ovo oni koji su registrovani.

Vulin je rekao da je veoma zabrinut nakon što su dobili informacije da su oragni iz Mađarske pokušali ne samo da upute migrante u tranzintnu zonu već i da ih vrate na teritoriju Srbije bez ikakvog pravnog osnova i uporišta u međunarodnom pravu.

"Nakon što smo dobili informacije da Hrvatska, takođe, razmišlja o ponovnom podizanju ograda na našoj granici i nakon što smo dobili informacije da značajno veći broj migranata ulazi na našu teritoriju, moram da kažem da tu zabrinutost moram da podelim sa čitavom javnošću", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, Evropa se ponaša kao da je mitrantska kriza prošla.

"Mi bismo mogli da ostanemo sasvim sami i da sasvim sami rešavamo migrantsku krizu i izgleda kao da našu dobru volju, naš napor i trud - da se prema migrantima odnosima nahumanije i najbolje na migratnskoj ruti, neki doživljavaju kao znak naše slabosti i kao da nema ko to da ceni i upravo zato sam zatražio od premijera hitnu sendicu Biroa", naveo je Vulin.

On nagalšava da moramo da dođemo do zaključaka i konkretnih mera kako da se ponašamo u budućnosti i šta je sve potrebno da uradimo da bismo zaštitili i teritoriju Srbije i naše stanovništvo, ali i da ostanemo dosledni sebi i našoj politici.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar