ЛШ: УЕФА и Албанци – за њих важе посебна правила!

Суд за спортску арбитражу у Лозани потврдио је избацивање албанског Скендербега из квалификација за Лигу шампиона, због намештања утакмица.

Фудбал 08.07.2016 | 10:30
ЛШ: УЕФА и Албанци – за њих важе посебна правила!
Након што је Суд за арбитражу у спорту потврдио одлуку о суспензији Скендербега због намештања утакмица, у Ниону су се досетили како да ублаже последице елиминације Албанаца из квалификација за Лигу шампиона.

За Албанце важе посебна правила, бар када је УЕФА у питању.

Људи из Ниона пронашли су начин да ублаже последице избацивања шампиона Албаније, Скендербега, из квалификација за Лигу шампиона – на хитном састанку одржаном синоћ, после одлуке Суда за арбитражу у спорту да клубу из Корче остане суспензија за снази, одлучено је на место Скендербега накнадно буде убачен вицешампион, Партизани из Тиране!

Да све буде занимљивије, Партизани су већ били почели квалификације за Лигу Европе и у Елбасану одиграли 0:0 против Слована из Братиславе, тако да је заказани реванш у Словачкој отказан (клубовима је остављена могућност да одиграју пријатељску утакмицу!?).

Партизани су, као вицешампиони Албаније, пребачени у квалификације за Лигу шампиона, где ће се 14. и 21. јула састати са мађарским Ференцварошом, клубом који је вероватно очекивао да ће аутоматски изборити пласман у 3. коло квалификација за Лигу шампиона после суспензије Скендербега, али...

Слован је тако без борбе изборио пласман у 2. коло квалификација за Лигу Европе, у којем ће се састати са победником меча Брејдаблик (Исланд) – Јелгава (Летонија).

Партизани Тирана сада имају прилику да се боре за пласман у Лигу шампиона, иако су после 0:0 на свом терену били надомак ране елиминације из квалификација за Лигу Европе, у коју ће према систему квалификација аутоматски ући домогну ли се плеј-оф рунде за пласман у ЛШ.

Иначе, УЕФА упркос пракси да кажњава мешање политике у спорт, због чега су клубови чији су навијачи истицали транспарент "Косово је Србија" добијали новчане казне и затварање дела трибина, није реаговала на то што су албански навијачи током ЕП у Француској истакли транспарент "Косово је Албанија".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар