LŠ: UEFA i Albanci – za njih važe posebna pravila!

Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je izbacivanje albanskog Skenderbega iz kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog nameštanja utakmica.

Fudbal 08.07.2016 | 10:30
LŠ: UEFA i Albanci – za njih važe posebna pravila!
Nakon što je Sud za arbitražu u sportu potvrdio odluku o suspenziji Skenderbega zbog nameštanja utakmica, u Nionu su se dosetili kako da ublaže posledice eliminacije Albanaca iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Za Albance važe posebna pravila, bar kada je UEFA u pitanju.

Ljudi iz Niona pronašli su način da ublaže posledice izbacivanja šampiona Albanije, Skenderbega, iz kvalifikacija za Ligu šampiona – na hitnom sastanku održanom sinoć, posle odluke Suda za arbitražu u sportu da klubu iz Korče ostane suspenzija za snazi, odlučeno je na mesto Skenderbega naknadno bude ubačen vicešampion, Partizani iz Tirane!

Da sve bude zanimljivije, Partizani su već bili počeli kvalifikacije za Ligu Evrope i u Elbasanu odigrali 0:0 protiv Slovana iz Bratislave, tako da je zakazani revanš u Slovačkoj otkazan (klubovima je ostavljena mogućnost da odigraju prijateljsku utakmicu!?).

Partizani su, kao vicešampioni Albanije, prebačeni u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će se 14. i 21. jula sastati sa mađarskim Ferencvarošom, klubom koji je verovatno očekivao da će automatski izboriti plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle suspenzije Skenderbega, ali...

Slovan je tako bez borbe izborio plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem će se sastati sa pobednikom meča Brejdablik (Island) – Jelgava (Letonija).

Partizani Tirana sada imaju priliku da se bore za plasman u Ligu šampiona, iako su posle 0:0 na svom terenu bili nadomak rane eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope, u koju će prema sistemu kvalifikacija automatski ući domognu li se plej-of runde za plasman u LŠ.

Inače, UEFA uprkos praksi da kažnjava mešanje politike u sport, zbog čega su klubovi čiji su navijači isticali transparent "Kosovo je Srbija" dobijali novčane kazne i zatvaranje dela tribina, nije reagovala na to što su albanski navijači tokom EP u Francuskoj istakli transparent "Kosovo je Albanija".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar