Доналд: Звезда је као породица, имам добар осјећај!

Фудбалер Црвене звезде Мичел Доналд рекао је да има "добар осећај" и оценио да је његова екипа способна да се пласира у Лигу шампиона.

Фудбал 08.07.2016 | 10:00
Доналд: Звезда је као породица, имам добар осјећај!
"Имам добар осећај када је реч о нашем тиму. Радимо напорно, побољшавамо форму, навикавамо се једни на друге. Наравно, имамо да обавимо много посла, да тренирамо још јаче јер када видите какви клубови играју у Лиги шампиона, то је други ниво", рекао је Доналд агенцији Бета.

Звезда ће у уторак почети квалификације за Лигу шампиона, а препрека у другом колу биће јој Валета са Малте. Према Доналдовим речима, пут ка пласману у групну фазу биће тежак и дуг.

"Имамо добру шансу да се пласирамо. То би ми много значило, а могу слободно да кажем да би то много значило свакоме у тиму. Ако желиш да играш Лигу шампиона мораш да погинеш на терену да би се то десило. Лига шампиона је нешто најлепше", казао је холандски фудбалер.

Доналд је истакао да је атмосфера у екипи добра и да се сви проблеми решавају унутар тима.

"Атмосфера је добра. Има понекад емотивних испада, али то је нормално, ово је фудбал, никад није ништа лично. Ако постоји неки проблем, то се реши у тиму, заједно разговарамо и решимо. Сви се лепо слажу, укључујући и нове играче. Звезда је као породица, нема места за истицање појединаца", рекао је Доналд.

Он је оценио да је Звезда много изгубила одласком Марка Грујића у Ливерпул, али да је уверен да ће га Гелор Канга заменити на прави начин.

"Прошле сезоне смо имали Грују, отишао је у Ливерпул и можемо да кажемо да нам недостаје. Али, дошао је Канга који је такодје добар играч, надам се да ће моћи да га замени", навео је Доналд.

Како је рекао, Канга је физички беспрекорно спреман и играч који много трчи.

"Играо сам против њега у Русији. Спреман је, много трчи. Веома је добар играч, луд момак, али добар", рекао је Доналд уз осмех.

Звезду је током лета појачао велики број фудбалера, а Доналд је оценио да ће они допринети тиму јер су сви "јаки момци са добрим менталитетом" и добри фудбалери.

Једно од појачања је и француски одбрамбени фудбалер Томас Фибел, на чијем су доводјењу посебно инсистирали Доналд и Дамјан Ле Талек.

"Није зато што ми је пријатељ, знам шта може да уради, он је јак момак, добра личност, искусан је и он је нешто што је потребан тиму, играч који је агресиван на добар начин",рекао је Доналд.

Доналд је истакао да једва чека почетак квалификација и да се радује подршци великог броја навијача на трибинама.

"Сви знају да су наши навијачи медју најбољим на свету. Могу само да замислим како ће бити ако удјемо у групну фазу. Дефинитивно је да неће бити довољно места на стадиону. Биће невероватно", рекао је Доналд.

Звезда ће квалификације почети у уторак, 12. јула на Малти, док ће се реванш против Валете играти недељу дана касније у Београду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар