Donald: Zvezda je kao porodica, imam dobar osjećaj!

Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da ima "dobar osećaj" i ocenio da je njegova ekipa sposobna da se plasira u Ligu šampiona.

Fudbal 08.07.2016 | 10:00
Donald: Zvezda je kao porodica, imam dobar osjećaj!
"Imam dobar osećaj kada je reč o našem timu. Radimo naporno, poboljšavamo formu, navikavamo se jedni na druge. Naravno, imamo da obavimo mnogo posla, da treniramo još jače jer kada vidite kakvi klubovi igraju u Ligi šampiona, to je drugi nivo", rekao je Donald agenciji Beta.

Zvezda će u utorak početi kvalifikacije za Ligu šampiona, a prepreka u drugom kolu biće joj Valeta sa Malte. Prema Donaldovim rečima, put ka plasmanu u grupnu fazu biće težak i dug.

"Imamo dobru šansu da se plasiramo. To bi mi mnogo značilo, a mogu slobodno da kažem da bi to mnogo značilo svakome u timu. Ako želiš da igraš Ligu šampiona moraš da pogineš na terenu da bi se to desilo. Liga šampiona je nešto najlepše", kazao je holandski fudbaler.

Donald je istakao da je atmosfera u ekipi dobra i da se svi problemi rešavaju unutar tima.

"Atmosfera je dobra. Ima ponekad emotivnih ispada, ali to je normalno, ovo je fudbal, nikad nije ništa lično. Ako postoji neki problem, to se reši u timu, zajedno razgovaramo i rešimo. Svi se lepo slažu, uključujući i nove igrače. Zvezda je kao porodica, nema mesta za isticanje pojedinaca", rekao je Donald.

On je ocenio da je Zvezda mnogo izgubila odlaskom Marka Grujića u Liverpul, ali da je uveren da će ga Gelor Kanga zameniti na pravi način.

"Prošle sezone smo imali Gruju, otišao je u Liverpul i možemo da kažemo da nam nedostaje. Ali, došao je Kanga koji je takodje dobar igrač, nadam se da će moći da ga zameni", naveo je Donald.

Kako je rekao, Kanga je fizički besprekorno spreman i igrač koji mnogo trči.

"Igrao sam protiv njega u Rusiji. Spreman je, mnogo trči. Veoma je dobar igrač, lud momak, ali dobar", rekao je Donald uz osmeh.

Zvezdu je tokom leta pojačao veliki broj fudbalera, a Donald je ocenio da će oni doprineti timu jer su svi "jaki momci sa dobrim mentalitetom" i dobri fudbaleri.

Jedno od pojačanja je i francuski odbrambeni fudbaler Tomas Fibel, na čijem su dovodjenju posebno insistirali Donald i Damjan Le Talek.

"Nije zato što mi je prijatelj, znam šta može da uradi, on je jak momak, dobra ličnost, iskusan je i on je nešto što je potreban timu, igrač koji je agresivan na dobar način",rekao je Donald.

Donald je istakao da jedva čeka početak kvalifikacija i da se raduje podršci velikog broja navijača na tribinama.

"Svi znaju da su naši navijači medju najboljim na svetu. Mogu samo da zamislim kako će biti ako udjemo u grupnu fazu. Definitivno je da neće biti dovoljno mesta na stadionu. Biće neverovatno", rekao je Donald.

Zvezda će kvalifikacije početi u utorak, 12. jula na Malti, dok će se revanš protiv Valete igrati nedelju dana kasnije u Beogradu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar