Домаћа пољопривреда на ивици пропасти!

Стојан Маринковић, предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске, поновио је упозорење да ће прихваћање предложених промјена Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) додатно ‘потопити’ пољопривредну производњу.

Република Српска 07.07.2016 | 12:02
Домаћа пољопривреда на ивици пропасти!
"И министар спољње трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић нагласио је да ће потписивање ССП-а погодити највише два сектора – мљекарски и месопрерађивачки“, рекао је Маринковић уз опаску да је у свакој нормалној земљи сточарски сектор носитељ пољопривредне производње, а сама чињеница да ће та два сектора бити најпогођенија довољно говори.

Он је додао и да власти у БиХ, у очекивању пољопривредника да ће им увести тзв. плави дизел, повећавају акцизе, чиме додатно поскупљују ионако посрнулу пољопривредну производњу.

Маринковић је подсјетио да пољопривредним произвођачима велики проблем представља немогућност извоза и неподузимања мјера када је у питању заштита домаће производње, на чему су пољопривредници инзистирали у протеклих седам мјесеци.

"Покушаћемо искористити неке мјере које нису тако популарне, али плашимо се да ћемо на крају ипак морати блокирати границе и путеве и не знам које све институције да бисмо остварили своја права", рекао је Маринковић додавши да сви позиви пољопривредника властима не наилазе на позитивне одговоре.

(акта.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

yугословен

07.07.2016 13:51

АКО ИМАШ ВИШЕ ОД ПЕТ КОКА И ЈЕДНОГ ПИЈЕТЛА ПЛАЋАЦЕ СЕ ПОРЕЗ НА ДОБИТ ОД ЈАЈА

ОДГОВОРИТЕ