Domaća poljoprivreda na ivici propasti!

Stojan Marinković, predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske, ponovio je upozorenje da će prihvaćanje predloženih promjena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) dodatno ‘potopiti’ poljoprivrednu proizvodnju.

Republika Srpska 07.07.2016 | 12:02
Domaća poljoprivreda na ivici propasti!
"I ministar spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović naglasio je da će potpisivanje SSP-a pogoditi najviše dva sektora – mljekarski i mesoprerađivački“, rekao je Marinković uz opasku da je u svakoj normalnoj zemlji stočarski sektor nositelj poljoprivredne proizvodnje, a sama činjenica da će ta dva sektora biti najpogođenija dovoljno govori.

On je dodao i da vlasti u BiH, u očekivanju poljoprivrednika da će im uvesti tzv. plavi dizel, povećavaju akcize, čime dodatno poskupljuju ionako posrnulu poljoprivrednu proizvodnju.

Marinković je podsjetio da poljoprivrednim proizvođačima veliki problem predstavlja nemogućnost izvoza i nepoduzimanja mjera kada je u pitanju zaštita domaće proizvodnje, na čemu su poljoprivrednici inzistirali u proteklih sedam mjeseci.

"Pokušaćemo iskoristiti neke mjere koje nisu tako popularne, ali plašimo se da ćemo na kraju ipak morati blokirati granice i puteve i ne znam koje sve institucije da bismo ostvarili svoja prava", rekao je Marinković dodavši da svi pozivi poljoprivrednika vlastima ne nailaze na pozitivne odgovore.

(akta.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

yugosloven

07.07.2016 13:51

AKO IMAŠ VIŠE OD PET KOKA I JEDNOG PIJETLA PLAĆACE SE POREZ NA DOBIT OD JAJA

ODGOVORITE