Бивши напредњак Вучићу пријетио смрћу!

Нишлија Жарко Ђорђевић (33) приведен је у београдску полицију јер је на Фејсбук профилу претио смрћу премијеру Александру Вучићу.
 

Србија 06.07.2016 | 22:40
Бивши напредњак Вучићу пријетио смрћу!
Због сумње да је починио кривично дело угрожавања сигурности, Ђорђевић, иначе бивши члан СНС, по налогу Основног суда у Нишу одведен је у београдску полицијску станицу у Улици Деспота Стефана, где је задржан 24 часа.
 
- Рано ујутру, 27. јуна, по мене су дошла петорица инспектора, тројица из Београда и двојица из Ниша. Прво су ме одвели у нишку полицију, а онда су ме одвезли у Београд. Како ми је речено, у главни град сам вођен због тога што у Нишу не постоји одсек за високотехнолошки криминал. Сви инспектори с којима сам разговарао су били јако коректни. Одузели су ми рачунар и мобилни телефон са којих сам приступао Фејсбуку - прича Ђорђевић.



Он тврди да су му хапшење сместили највиши функционери нишког СНС.

- Толики људи објављују свакакве претње на друштвеним мрежама и нико их не приводи. Био сам револтиран одлуком да Дарко Булатовић буде градоначелник Ниша. Ово је политички прогон јер сам указивао и председнику СНС Вучићу да водећи кадрови СНС у Нишу чине корупцију - каже Ђорђевић.

Ђорђевић тврди да су за све криви највиши функционери СНС у Нишу.
Он додаје да је од 2011. до 2015. био напредњак, али су га искључили из странке.



- Желео сам да ме дуже задрже у притвору, чак нисам хтео да прихватим адвоката по службеној дужности. Али морао сам - говори Ђорђевић.

НАПИСАО НА ФЕЈСБУКУ: „СМРТ ИЗДАЈНИКУ ВУЧИЋУ И ПЕТОКОЛОНАШИМА”

На свом Фејсбук профилу Жарко Ђорђевић је написао: “Смрт издајнику Вучићу и петоколонашима!”
“Блиц” је од Вишег јавног тужилаштва у Београду затражио информацију да ли ће Ђорђевић бити оптужен за угрожавање сигурности, али одговор нисмо добили.
С друге стране, Дарко Булатовић, кандидат за градоначелника Ниша, којег Ђорђевић прозива, каже да овај гаји мржњу према њему.

- Чим сам постао председник општине Црвени крст, Жарко је почео да износи лажи о мени и члановима моје породице. Нешто није у реду са њим, он се једноставно не уклапа у заједницу - каже Булатовић.

Будући градоначелник такође додаје да није знао да је Ђорђевић на Фејсбуку претио Александру Вучићу.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ви

07.07.2016 05:55

Ма ви сте своји

ОДГОВОРИТЕ