Bivši naprednjak Vučiću prijetio smrću!

Nišlija Žarko Đorđević (33) priveden je u beogradsku policiju jer je na Fejsbuk profilu pretio smrću premijeru Aleksandru Vučiću.
 

Srbija 06.07.2016 | 22:40
Bivši naprednjak Vučiću prijetio smrću!
Zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti, Đorđević, inače bivši član SNS, po nalogu Osnovnog suda u Nišu odveden je u beogradsku policijsku stanicu u Ulici Despota Stefana, gde je zadržan 24 časa.
 
- Rano ujutru, 27. juna, po mene su došla petorica inspektora, trojica iz Beograda i dvojica iz Niša. Prvo su me odveli u nišku policiju, a onda su me odvezli u Beograd. Kako mi je rečeno, u glavni grad sam vođen zbog toga što u Nišu ne postoji odsek za visokotehnološki kriminal. Svi inspektori s kojima sam razgovarao su bili jako korektni. Oduzeli su mi računar i mobilni telefon sa kojih sam pristupao Fejsbuku - priča Đorđević.



On tvrdi da su mu hapšenje smestili najviši funkcioneri niškog SNS.

- Toliki ljudi objavljuju svakakve pretnje na društvenim mrežama i niko ih ne privodi. Bio sam revoltiran odlukom da Darko Bulatović bude gradonačelnik Niša. Ovo je politički progon jer sam ukazivao i predsedniku SNS Vučiću da vodeći kadrovi SNS u Nišu čine korupciju - kaže Đorđević.

Đorđević tvrdi da su za sve krivi najviši funkcioneri SNS u Nišu.
On dodaje da je od 2011. do 2015. bio naprednjak, ali su ga isključili iz stranke.



- Želeo sam da me duže zadrže u pritvoru, čak nisam hteo da prihvatim advokata po službenoj dužnosti. Ali morao sam - govori Đorđević.

NAPISAO NA FEJSBUKU: „SMRT IZDAJNIKU VUČIĆU I PETOKOLONAŠIMA”

Na svom Fejsbuk profilu Žarko Đorđević je napisao: “Smrt izdajniku Vučiću i petokolonašima!”
“Blic” je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zatražio informaciju da li će Đorđević biti optužen za ugrožavanje sigurnosti, ali odgovor nismo dobili.
S druge strane, Darko Bulatović, kandidat za gradonačelnika Niša, kojeg Đorđević proziva, kaže da ovaj gaji mržnju prema njemu.

- Čim sam postao predsednik opštine Crveni krst, Žarko je počeo da iznosi laži o meni i članovima moje porodice. Nešto nije u redu sa njim, on se jednostavno ne uklapa u zajednicu - kaže Bulatović.

Budući gradonačelnik takođe dodaje da nije znao da je Đorđević na Fejsbuku pretio Aleksandru Vučiću.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vi

07.07.2016 05:55

Ma vi ste svoji

ODGOVORITE