НБА - Баркли о Дуренту: Варањем до прстена!

Легенда НБА лиге отворено, у свом стилу, о селидби која је "продрмала" Америку.

Кошарка 11.07.2016 | 08:15
НБА - Баркли о Дуренту: Варањем до прстена!
Одлука Кевина Дурента да напусти Оклахому и да се придружи Голден Стејту, који га је минуле сезоне избацио из плеј-офа, и даље је најактуелнија спортска тема у САД.

Очекивано, свој став о том потезу "Кеј-Дија" изнео је и Чарлс Баркли, један од најбољих играча у новијој историји НБА лиге.

Као што се и претпостављало, он није штедео Дурента, јер не може да разуме његову одлуку.

"Немам проблем када то исто уради неки момак на крају каријере, као што су урадили Карл Мелоун или Гери Пејтон, али овде причамо о играчу који има 27 година и који је у четири од последњих пет сезона био најбољи стрелац лиге. Причамо о играчу који је био МВП. То је мој проблем", почео је Баркли.

Пензионисани кошаркаш, МВП лиге за 1993. годину, није успео да освоји прстен током каријере дуге 16 година. Играо је за Филаделфију (1984-92), Финикс Сансе (1992-96) и Хјустон Рокитсе (1996-2000).

Према његовом мишљењу, неће бити фер да титулу "напада" тим као што је Каријев, Томпсонов, Гринов и Дурентов Голден Стејт.

"Пазите, ако вас трејдују, онда вас трејдују. Али, када се скупите сви заједно и када кажете: 'Хајде да доминирамо овом лигом' и када покушате тако да варате на путу ка титули... Зар не желиш да се такмичиш?"

У години када је Баркли био званично најбољи играч лиге, водио је велику борбу против Џордановог Чикага. У великом финалу (првом за Сансе од 1976) Булси су славили 4:2 и освојили титулу.

"Волео бих да се вратим у своје време и да кажем: 'Хеј, пусти ме да позовем Мајкла Џордана, Лерија Бирда и Меџика Џонсона. Хајде да владамо овом лигом", додао је иронично Баркли.

Легенди посебно смета велико давање значаја борби за прстење.

"Развили смо то и нон стоп се понавља играчима: 'Ако не освојиш титулу, онда си ништа. Ја се тако не осећам. Прилчно сам сигуран да Патрик Јуинг, Карл Мелоун, Џон Стоктон, као и ја мисле су били веома добри. Могли смо да играмо са неким од ових момака и да 'изварамо' свој пут ка титули, али мислим да ћемо бити мирни и без тога", подвукао је Баркли.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар