NBA - Barkli o Durentu: Varanjem do prstena!

Legenda NBA lige otvoreno, u svom stilu, o selidbi koja je "prodrmala" Ameriku.

Košarka 11.07.2016 | 08:15
NBA - Barkli o Durentu: Varanjem do prstena!
Odluka Kevina Durenta da napusti Oklahomu i da se pridruži Golden Stejtu, koji ga je minule sezone izbacio iz plej-ofa, i dalje je najaktuelnija sportska tema u SAD.

Očekivano, svoj stav o tom potezu "Kej-Dija" izneo je i Čarls Barkli, jedan od najboljih igrača u novijoj istoriji NBA lige.

Kao što se i pretpostavljalo, on nije štedeo Durenta, jer ne može da razume njegovu odluku.

"Nemam problem kada to isto uradi neki momak na kraju karijere, kao što su uradili Karl Meloun ili Geri Pejton, ali ovde pričamo o igraču koji ima 27 godina i koji je u četiri od poslednjih pet sezona bio najbolji strelac lige. Pričamo o igraču koji je bio MVP. To je moj problem", počeo je Barkli.

Penzionisani košarkaš, MVP lige za 1993. godinu, nije uspeo da osvoji prsten tokom karijere duge 16 godina. Igrao je za Filadelfiju (1984-92), Finiks Sanse (1992-96) i Hjuston Rokitse (1996-2000).

Prema njegovom mišljenju, neće biti fer da titulu "napada" tim kao što je Karijev, Tompsonov, Grinov i Durentov Golden Stejt.

"Pazite, ako vas trejduju, onda vas trejduju. Ali, kada se skupite svi zajedno i kada kažete: 'Hajde da dominiramo ovom ligom' i kada pokušate tako da varate na putu ka tituli... Zar ne želiš da se takmičiš?"

U godini kada je Barkli bio zvanično najbolji igrač lige, vodio je veliku borbu protiv Džordanovog Čikaga. U velikom finalu (prvom za Sanse od 1976) Bulsi su slavili 4:2 i osvojili titulu.

"Voleo bih da se vratim u svoje vreme i da kažem: 'Hej, pusti me da pozovem Majkla Džordana, Lerija Birda i Medžika Džonsona. Hajde da vladamo ovom ligom", dodao je ironično Barkli.

Legendi posebno smeta veliko davanje značaja borbi za prstenje.

"Razvili smo to i non stop se ponavlja igračima: 'Ako ne osvojiš titulu, onda si ništa. Ja se tako ne osećam. Prilčno sam siguran da Patrik Juing, Karl Meloun, Džon Stokton, kao i ja misle su bili veoma dobri. Mogli smo da igramo sa nekim od ovih momaka i da 'izvaramo' svoj put ka tituli, ali mislim da ćemo biti mirni i bez toga", podvukao je Barkli.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar