Мората је напустио Јувентус да би био препродат?!

Реал Мадрид уплатио је 30 милиона евра и вратио Морату назад, после две његове године у Торину, али сви су изгледи да ће он продужити даље...

Фудбал 07.07.2016 | 20:30
Мората је напустио Јувентус да би био препродат?!
Након две сезоне, током којих је освојио две титуле првака Италије, играо финале Лиге шампиона и на 93 наступа у црно-белом дресу дао 27 голова, Алваро Мората (23) вратиће се у клуб у ком никада није добио праву шансу.

Реал Мадрид уплатио је унапред договорену суму за "покајање" и за 30 милиона евра вратио 23-годишњег центарфора на "Сантијаго Бернабеу", након што га је 2014. продао Јувентусу за 20 милиона.

Ипак, мали су изгледи да ће Мората ту и остати, јер је од раније познато да је велики број енглеских клубова заинтересован за њега, пре свих Челси, Манчестер сити и Ливерпул, а да би Реал могао да га прода и за пуних 50 милиона, што значи да би овог лета на овој невероватној препродаји могао да буде "добар" 20 милиона.

Мората је у Мадрид вратио и свој уговор из Јувентуса према којем му следује око 80.000 евра недељно, а како је увелико саопштио да је незадовољан платом, то би могао да буде још један разлог за селидбу у Премијер лигу, где се играчима његовог реномеа даје и три пута више.

Није немогуће да ће Реал искористити Морату да доведе неке од занимљивих играча из Премијер лиге, међутим његов менаџер Хуанма Лопез већ је изјавио да су преговори са Челсијем у току и да је могуће да ће се његов клијент наћи у екипи коју је преузео менаџер Антонио Конте, човек с којим се лета 2014. Мората мимоишао у Торину.

Иако је био његова велика жеља. Уосталом, Конте је био тај који је тражио да Јуве доведе Морату из Мадрида...

"Сви запослени у Фудбалском клубу Јувентус желе Алвару све најбоље у будућности, шта год његова одлука била. Захваљујемо се на две изванредне године у нашем клубу", саопштено је на сајту Јувентуса, који је на крају и зарадио десет милиона и имао играча две године на располагању.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар