Morata je napustio Juventus da bi bio preprodat?!

Real Madrid uplatio je 30 miliona evra i vratio Moratu nazad, posle dve njegove godine u Torinu, ali svi su izgledi da će on produžiti dalje...

Fudbal 07.07.2016 | 20:30
Morata je napustio Juventus da bi bio preprodat?!
Nakon dve sezone, tokom kojih je osvojio dve titule prvaka Italije, igrao finale Lige šampiona i na 93 nastupa u crno-belom dresu dao 27 golova, Alvaro Morata (23) vratiće se u klub u kom nikada nije dobio pravu šansu.

Real Madrid uplatio je unapred dogovorenu sumu za "pokajanje" i za 30 miliona evra vratio 23-godišnjeg centarfora na "Santijago Bernabeu", nakon što ga je 2014. prodao Juventusu za 20 miliona.

Ipak, mali su izgledi da će Morata tu i ostati, jer je od ranije poznato da je veliki broj engleskih klubova zainteresovan za njega, pre svih Čelsi, Mančester siti i Liverpul, a da bi Real mogao da ga proda i za punih 50 miliona, što znači da bi ovog leta na ovoj neverovatnoj preprodaji mogao da bude "dobar" 20 miliona.

Morata je u Madrid vratio i svoj ugovor iz Juventusa prema kojem mu sleduje oko 80.000 evra nedeljno, a kako je uveliko saopštio da je nezadovoljan platom, to bi mogao da bude još jedan razlog za selidbu u Premijer ligu, gde se igračima njegovog renomea daje i tri puta više.

Nije nemoguće da će Real iskoristiti Moratu da dovede neke od zanimljivih igrača iz Premijer lige, međutim njegov menadžer Huanma Lopez već je izjavio da su pregovori sa Čelsijem u toku i da je moguće da će se njegov klijent naći u ekipi koju je preuzeo menadžer Antonio Konte, čovek s kojim se leta 2014. Morata mimoišao u Torinu.

Iako je bio njegova velika želja. Uostalom, Konte je bio taj koji je tražio da Juve dovede Moratu iz Madrida...

"Svi zaposleni u Fudbalskom klubu Juventus žele Alvaru sve najbolje u budućnosti, šta god njegova odluka bila. Zahvaljujemo se na dve izvanredne godine u našem klubu", saopšteno je na sajtu Juventusa, koji je na kraju i zaradio deset miliona i imao igrača dve godine na raspolaganju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar