Полиција Србије објавила рат црногорској мафији

Полиција Србије направила је списак од око стотину најопаснијих криминалаца из Црне Горе и не дозвољава им улазак у Србију. Циљ је да се спријече учестали обрачуни црногорских кланова, као и да им онемогући да у Србији траже уточиште од мафијашког рата у Црној Гори!

Србија 06.07.2016 | 20:21
Полиција Србије објавила рат црногорској мафији
Саговорник Информера из врха МУП каже да су у питању особе са дебелим криминалним досијеима. - Они су означени као безбједносно потенцијално опасне особе и одлучено је да им се на граничном прелазу, приликом идентификације пасоша, одмах изрекне забрана уласка у Србију.

Законом о странцима дефинише се да се страном држављанину може забранити кретање и боравак ако то захтијевају разлози заштите јавног поретка или безбједности грађана. Наравно, постоји могућност илегалног преласка границе, али надлежне службе безбједности ће се побринути и за то - објашњава он.

Према незваничним информацијама, међу "забрањеним" Црногорцима су браћа Јован и Игор Вукотић и Игор Дедовић, сви из такозваног "шкаљарског клана". Један од шефова овог клана Слободан Кашћелан из Котора, који је недавно рањен у Новом Саду, напустио је болницу и уз медицинску отпусну листу дато му је и рјешење о протјеривању из Србије.

Рјешење о протјеривању добио је и његов тјелохранитељ Владимир Вучковић из Херцег Новог, који је рањен приликом напада на Кашћелана.

Протјеривање ове двојице из Србије спремано је мјесецима, а полиција Србије је у контакту са црногорском тада тражила одређене податке за још неке особе из криминалног миљеа. На удару су, поред которске, и криминалне групе из Будве, Бара, Подгорице, као и поједине особе који су већ извјесно вријеме у Њемачкој, Шпанији и државама Јужне Америке. - Још од почетка жестоких сукоба међу Которанима ове године примјећени су све чешћи боравци појединих припадника из тог клана у Београду, Новом Саду, на Златибору...

Сазнало се да неки од њих у суштини користе Србију да се повремено сакрију или избјегну истраге поводом напада. То је посебно примјетно у периоду од средине априла до краја маја, када је велики број Црногораца примјећен на београдском аеродрому. Вјероватно се процјењује да би обрачуни могли да добију на интензитету у љетњим месецима и раној јесени - наводи извор Информера. Међу "забрањенима" је, како сазнаје Информер, и Ален Кожар из Бара.

Према подацима црногорске полиције, Кожар је био близак клану покојног Луке Ђуровића, који тијесно сарађује са кланом Луке Бојовића. Ђуровићев клан је годинама био у сукобу са екипом такође убијеног Баранина Армина Муше Османагића.

- Дио клана близак Османагићу сумња да је његово убиство наручено управо из кругова блиских српском подземљу, због чега се константно сумња да би могла да услиједи нека врста освете - тврди саговорник Информера. Србија је током априла забранила улазак и Которанину Далибору Томовићу, званом Даба, који је враћен из Београда одмах након што је слетио на аеродром "Никола Тесла".

Прије њега, са границе је враћен и Драган Мазарак, звани Маза, који нема криминални досије, али се зна да је био пријатељ и тјелохранитељ убијеног Драгана Дудића Фрица, блиског сарадника Дарка Шарића. Серија мафијашких убистава Фебруар 2015.

Цетињанин Горан Радоман (37), један од вођа "шкаљарског клана", убијен је у подземној гаражи у Улици Јурија Гагарина 26 на Новом Београду. Радоман се са породицом из Котора преселио у Београд само неколико мјесеци прије него што ће бити убијен.

Претпоставља се да је био умешан у нестанак 200 килограма кокаина у Валенсији, што је покренуло рат међу клановима у Црној Гори. Април 2014. Раде Ракоњац (51), бивши тјелохранитељ и гардиста Жељка Ражнатовића Аркана и близак пријатељ Луке Бојовића, убијен је у кафићу "Марики" у Звечанској улици у Београду.

Вјерује се да је Ракоњац једна у низу жртава у рату између кланова Баранина Слободана Шарановића и Луке Бојовића. Април 2013. Никола Бојовић, брат Луке Бојовића, убијен је у центру Београда, а за то убиство се терете Слободан Шарановић, Ратко Кољеншић (37) и Саша Цветановић.

Сумња се да је Шарановић наручио Николино убиство из освете Луки, ког сматра одговорним за смрт свог брата Бранислава 2009. у Београду. Јул 2012. Пљевљак Радојица Јоксовић, брат Небојше Јоксовића, свједока сарадника у процесу против Дарка Шарића, убијен у Београду када му је под аутомобил подметнута бомба.

Убица није ухапшен. Септембар 2011. Данило Радоњић (62) и Џенан Рамовић убијени су код стадиона Телеоптик у Земуну. Вјерује се да је Радоњић убијен како не би могао да се освети отмичарима и убицама свог сина Слободана (32).

Извор: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар