Policija Srbije objavila rat crnogorskoj mafiji

Policija Srbije napravila je spisak od oko stotinu najopasnijih kriminalaca iz Crne Gore i ne dozvoljava im ulazak u Srbiju. Cilj je da se spriječe učestali obračuni crnogorskih klanova, kao i da im onemogući da u Srbiji traže utočište od mafijaškog rata u Crnoj Gori!

Srbija 06.07.2016 | 20:21
Policija Srbije objavila rat crnogorskoj mafiji
Sagovornik Informera iz vrha MUP kaže da su u pitanju osobe sa debelim kriminalnim dosijeima. - Oni su označeni kao bezbjednosno potencijalno opasne osobe i odlučeno je da im se na graničnom prelazu, prilikom identifikacije pasoša, odmah izrekne zabrana ulaska u Srbiju.

Zakonom o strancima definiše se da se stranom državljaninu može zabraniti kretanje i boravak ako to zahtijevaju razlozi zaštite javnog poretka ili bezbjednosti građana. Naravno, postoji mogućnost ilegalnog prelaska granice, ali nadležne službe bezbjednosti će se pobrinuti i za to - objašnjava on.

Prema nezvaničnim informacijama, među "zabranjenim" Crnogorcima su braća Jovan i Igor Vukotić i Igor Dedović, svi iz takozvanog "škaljarskog klana". Jedan od šefova ovog klana Slobodan Kašćelan iz Kotora, koji je nedavno ranjen u Novom Sadu, napustio je bolnicu i uz medicinsku otpusnu listu dato mu je i rješenje o protjerivanju iz Srbije.

Rješenje o protjerivanju dobio je i njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković iz Herceg Novog, koji je ranjen prilikom napada na Kašćelana.

Protjerivanje ove dvojice iz Srbije spremano je mjesecima, a policija Srbije je u kontaktu sa crnogorskom tada tražila određene podatke za još neke osobe iz kriminalnog miljea. Na udaru su, pored kotorske, i kriminalne grupe iz Budve, Bara, Podgorice, kao i pojedine osobe koji su već izvjesno vrijeme u Njemačkoj, Španiji i državama Južne Amerike. - Još od početka žestokih sukoba među Kotoranima ove godine primjećeni su sve češći boravci pojedinih pripadnika iz tog klana u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru...

Saznalo se da neki od njih u suštini koriste Srbiju da se povremeno sakriju ili izbjegnu istrage povodom napada. To je posebno primjetno u periodu od sredine aprila do kraja maja, kada je veliki broj Crnogoraca primjećen na beogradskom aerodromu. Vjerovatno se procjenjuje da bi obračuni mogli da dobiju na intenzitetu u ljetnjim mesecima i ranoj jeseni - navodi izvor Informera. Među "zabranjenima" je, kako saznaje Informer, i Alen Kožar iz Bara.

Prema podacima crnogorske policije, Kožar je bio blizak klanu pokojnog Luke Đurovića, koji tijesno sarađuje sa klanom Luke Bojovića. Đurovićev klan je godinama bio u sukobu sa ekipom takođe ubijenog Baranina Armina Muše Osmanagića.

- Dio klana blizak Osmanagiću sumnja da je njegovo ubistvo naručeno upravo iz krugova bliskih srpskom podzemlju, zbog čega se konstantno sumnja da bi mogla da uslijedi neka vrsta osvete - tvrdi sagovornik Informera. Srbija je tokom aprila zabranila ulazak i Kotoraninu Daliboru Tomoviću, zvanom Daba, koji je vraćen iz Beograda odmah nakon što je sletio na aerodrom "Nikola Tesla".

Prije njega, sa granice je vraćen i Dragan Mazarak, zvani Maza, koji nema kriminalni dosije, ali se zna da je bio prijatelj i tjelohranitelj ubijenog Dragana Dudića Frica, bliskog saradnika Darka Šarića. Serija mafijaških ubistava Februar 2015.

Cetinjanin Goran Radoman (37), jedan od vođa "škaljarskog klana", ubijen je u podzemnoj garaži u Ulici Jurija Gagarina 26 na Novom Beogradu. Radoman se sa porodicom iz Kotora preselio u Beograd samo nekoliko mjeseci prije nego što će biti ubijen.

Pretpostavlja se da je bio umešan u nestanak 200 kilograma kokaina u Valensiji, što je pokrenulo rat među klanovima u Crnoj Gori. April 2014. Rade Rakonjac (51), bivši tjelohranitelj i gardista Željka Ražnatovića Arkana i blizak prijatelj Luke Bojovića, ubijen je u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Vjeruje se da je Rakonjac jedna u nizu žrtava u ratu između klanova Baranina Slobodana Šaranovića i Luke Bojovića. April 2013. Nikola Bojović, brat Luke Bojovića, ubijen je u centru Beograda, a za to ubistvo se terete Slobodan Šaranović, Ratko Koljenšić (37) i Saša Cvetanović.

Sumnja se da je Šaranović naručio Nikolino ubistvo iz osvete Luki, kog smatra odgovornim za smrt svog brata Branislava 2009. u Beogradu. Jul 2012. Pljevljak Radojica Joksović, brat Nebojše Joksovića, svjedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića, ubijen u Beogradu kada mu je pod automobil podmetnuta bomba.

Ubica nije uhapšen. Septembar 2011. Danilo Radonjić (62) i Dženan Ramović ubijeni su kod stadiona Teleoptik u Zemunu. Vjeruje se da je Radonjić ubijen kako ne bi mogao da se osveti otmičarima i ubicama svog sina Slobodana (32).

Izvor: Informer

Komentari / 0

Ostavite komentar