Французи: Дођите, свима дајемо најбоље

Француска влада је обећала да ће њен порески режим за раднике из иностранства бити најповољнији у Европи.

Свијет 06.07.2016 | 19:20
Французи: Дођите, свима дајемо најбоље
Француска настоји да "намами" банке да напусте Лондон после одлуке Велике Британије да изађе из Европске уније.

"Желимо да изградимо финансијску престоницу будућности. Једном речју, сада је тренутак да дођу у Француску", изјавио је француски премијер Мануел Валс на годишњој конференцији Еуроплејса (Еуроплаце), француске лобистичке групе за финансијски сектор, преноси агенција Ројтерс.

"Данас дајемо решења компанијама које постављају питања и очекујемо одговоре како бисмо се припремили за будућност", казао је Валс, што је наишло на великодушни аплауз публике коју чине банкари.

Већ повољан порески режим Француске за стране раднике и француске држављане који се враћају из иностранства ће, како је рекао, у будућности важити за првих осам година њиховог боравка у Француској, уместо актуелних пет.

Влада у Паризу ће, како је додао, такође установити један административни центар за стране компаније које желе да уђу на тржиште Француске.

Председница париског региона Валери Пекрес је изјавила да Париз није у рату са Лондоном, већ да постоји конкуренција.

"Ми желимо да Париз буде финансијски центар Европе", рекла је Пекрес.

Француски финансијски сектор се у више наврата жалио на опречан став владе према финансијској индустрији, која је суочена са високим порезима, али и понеким непријатељским изјавама политичара.

Званични Париз је, међутим, видео прилику у просломесечном исходу британског референдума, након чега је доведена у питање позиција Лондона као центра европског банкарског пословања.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар