Писторијусу шест година затвора за убиство

Јужноафрички параолимпијац Оскар Писторијус осуђен је на шестогодишњу казну затвора за убиство девојке Риве Стенкамп.

Свијет 06.07.2016 | 18:30
Писторијусу шест година затвора за убиство
Писторијус је тако добио мању казну од предвиђене минималне казне у Јужној Африци од 15 година за убиство.

Писторијусов адвокат рекао је да се параолимпијац неће жалити на казну.

"Поштујемо одлуку судије и нећемо се жалити. Оскар ће служити казну...", рекао је адвокат новинарима по изласку из суда у Преторији.

Родитељи Риве Стенкамп нису желели да коментаришу данашњу одлуку суда о шестогодишњој казни за убиство њихове ћерке. Упитан како се осећа, Ривин отац Бери Стенкамп је рекао: "Не бих желео да кажем".

Ривиној мајци Џун упућено је исто питање, али она је била узнемирена и отишла је.

"Надам се да се више никада нећу вратити овде", рекао је Бери Стенкамп.

Осуђени Писторијус се после изрицања пресуде поздравио са породицом и одведен је у затвор. Његов брат Карл Писторијус навео је да је "правда задовољена" и да истина увек превлада.

Писторијус је 14. фебруара 2013. године у својој кући убио своју девојку Риву Стенкамп ватреним оружјем кроз затворена врата купатила, пошто је, како је рекао, мислио да је провалник.

Он је прво осуђен за убиство из нехата и добио је петогодишњу затворску казну, али је Апелациони суд Јужне Африке преиначио ту пресуду и осудио га за убиство.

Уставни суд одбацио је жалбу параолимпијца на пресуду за убиство. Шестоструки освајач златне медаље на Параолимпијским играма пуштен је крајем октобра у кућни притвор, после годину дана у затвору.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар