Чекајући Годоа... Стигао је "Годо" у Партизан!

Бразилски везиста Леонардо око поднева слетео у Београд и по доласку поручио навијачима да ће их усрећити. Сусрет са Андријом Живковићем на београдском аеродрому.

Фудбал 06.07.2016 | 18:30
Чекајући Годоа... Стигао је "Годо" у Партизан!
"Ево га, само што није", "Касни који дан"...

Стигао је!

Дуго очекивани (и чекани) бразилски везиста Леонардо да Силва Соуза, нови играч Партизана, стигао је данас у Београд.

"Веома сам срећан што сам дошао у Партизан и Београд, мислим да ћу својим играма усрећити навијаче и помоћи клубу. Моја позиција је на левом крилу, а једнако добро могу да одиграм и на позицији десетке. Спреман сам...", рекао је Леонардо новинарима на београдском аеродрому.

Новинари су га питали и какав пријем код навијача очекује.

"Много лепих ствари сам чуо о навијачима Партизана. Овим почиње ново поглавље у мојој каријери", рекао је Бразилац.

У Београд је дошао са женом и дететом летом преко Минхена.

Он ће бити један у низу Бразилаца у Партизану после Жуке, Клеа, Вашингтона, Елиомара Силве (раније), потом доскорашњег штопера Фабрисија Дорнеласа и члана садашње поставе првог тима Евертона Луиза.

"Долазим у највећи клуб у Србији", написао је он пре десетак дана на свом Инстаграм профилу, уз фотографију стадиона Партизана.

Занимљиво, у исто време слетео је и Андрија Живковић са оцем (долетео је из Лисабона, где је потписао за Бенфику), али није био расположен за изјаве.

"Извини, не може сада", рекао је отац Јовица, чији је син добио неколико дана слободно од новог клуба.

Леонардо стиже као слободан играч, а последње две године био је члан руског Анжија.

Офанзивни везиста, за којег је спортски директор Партизана Ивица Илиев у једном од интервјуа рекао да "такав још није играо овде" (у Србији, прим. аут), постао је слободан играч прошлог фебруара када је закаснио на припреме Анжија и због тога добио отказ.

Леонардо ће имати само пет дана да се упозна са екипом уклопи и припреми за прву утакмицу коју Партизан игра у сезони 2016/17, а која је заказана за 14. јул у Београду. У 2. колу квалификација за Лигу Европе, црно-бели ће састаће се са победником двомеча Славија Софија - Заглембле Лубин (у првој утакмици је било 1:0 за бугарског представника).

Партизан је у овом прелазном року довео готово ЦЕО НОВИ ТИМ, односно деветорицу нових играча и то: везисте Петра Ђуричковића, Сашу Марјановића, Милана Радина, Леонарда, штопера Бојана Остојића, левог бека Немању Милетића, офанзивне крилне играче Марка Јанковића и Мирослава Радовића, нападача Николу Ђурђића.

За сада су црно-беле напустили фудбалери којима је речено да се на њих не рачуна, као што су Марко Јовановић, Живко Живковић (отишао у грчки Ксанти), Милош Остојић, Исмаел Беко Фофана (прешао у Чукарички), Лазар Ћирковић, Немања Главчић (прешао у Спартак из Суботице)...

Не треба заборавити и да је Партизан остао без Андрије Живковића, који није желео да продужи уговор са клубом, па је шест месеци тренирао са Телеоптиком. Он је као слободан играч прешао у Бенфику, са којом је потписао петогодишњи уговор.

Подсетимо и да је у зимском прелазном року, Партизан напустило чак девет играча - Стефан Бабовић, Петар Грбић, Абубакар Оумару, Фабрисио Дорнелас, Никола Трујић, Стефан Ашковски, Филип Кнежевић, Ненад Маринковић, Никола Лековић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар