Čekajući Godoa... Stigao je "Godo" u Partizan!

Brazilski vezista Leonardo oko podneva sleteo u Beograd i po dolasku poručio navijačima da će ih usrećiti. Susret sa Andrijom Živkovićem na beogradskom aerodromu.

Fudbal 06.07.2016 | 18:30
Čekajući Godoa... Stigao je "Godo" u Partizan!
"Evo ga, samo što nije", "Kasni koji dan"...

Stigao je!

Dugo očekivani (i čekani) brazilski vezista Leonardo da Silva Souza, novi igrač Partizana, stigao je danas u Beograd.

"Veoma sam srećan što sam došao u Partizan i Beograd, mislim da ću svojim igrama usrećiti navijače i pomoći klubu. Moja pozicija je na levom krilu, a jednako dobro mogu da odigram i na poziciji desetke. Spreman sam...", rekao je Leonardo novinarima na beogradskom aerodromu.

Novinari su ga pitali i kakav prijem kod navijača očekuje.

"Mnogo lepih stvari sam čuo o navijačima Partizana. Ovim počinje novo poglavlje u mojoj karijeri", rekao je Brazilac.

U Beograd je došao sa ženom i detetom letom preko Minhena.

On će biti jedan u nizu Brazilaca u Partizanu posle Žuke, Klea, Vašingtona, Eliomara Silve (ranije), potom doskorašnjeg štopera Fabrisija Dornelasa i člana sadašnje postave prvog tima Evertona Luiza.

"Dolazim u najveći klub u Srbiji", napisao je on pre desetak dana na svom Instagram profilu, uz fotografiju stadiona Partizana.

Zanimljivo, u isto vreme sleteo je i Andrija Živković sa ocem (doleteo je iz Lisabona, gde je potpisao za Benfiku), ali nije bio raspoložen za izjave.

"Izvini, ne može sada", rekao je otac Jovica, čiji je sin dobio nekoliko dana slobodno od novog kluba.

Leonardo stiže kao slobodan igrač, a poslednje dve godine bio je član ruskog Anžija.

Ofanzivni vezista, za kojeg je sportski direktor Partizana Ivica Iliev u jednom od intervjua rekao da "takav još nije igrao ovde" (u Srbiji, prim. aut), postao je slobodan igrač prošlog februara kada je zakasnio na pripreme Anžija i zbog toga dobio otkaz.

Leonardo će imati samo pet dana da se upozna sa ekipom uklopi i pripremi za prvu utakmicu koju Partizan igra u sezoni 2016/17, a koja je zakazana za 14. jul u Beogradu. U 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, crno-beli će sastaće se sa pobednikom dvomeča Slavija Sofija - Zaglemble Lubin (u prvoj utakmici je bilo 1:0 za bugarskog predstavnika).

Partizan je u ovom prelaznom roku doveo gotovo CEO NOVI TIM, odnosno devetoricu novih igrača i to: veziste Petra Đuričkovića, Sašu Marjanovića, Milana Radina, Leonarda, štopera Bojana Ostojića, levog beka Nemanju Miletića, ofanzivne krilne igrače Marka Jankovića i Miroslava Radovića, napadača Nikolu Đurđića.

Za sada su crno-bele napustili fudbaleri kojima je rečeno da se na njih ne računa, kao što su Marko Jovanović, Živko Živković (otišao u grčki Ksanti), Miloš Ostojić, Ismael Beko Fofana (prešao u Čukarički), Lazar Ćirković, Nemanja Glavčić (prešao u Spartak iz Subotice)...

Ne treba zaboraviti i da je Partizan ostao bez Andrije Živkovića, koji nije želeo da produži ugovor sa klubom, pa je šest meseci trenirao sa Teleoptikom. On je kao slobodan igrač prešao u Benfiku, sa kojom je potpisao petogodišnji ugovor.

Podsetimo i da je u zimskom prelaznom roku, Partizan napustilo čak devet igrača - Stefan Babović, Petar Grbić, Abubakar Oumaru, Fabrisio Dornelas, Nikola Trujić, Stefan Aškovski, Filip Knežević, Nenad Marinković, Nikola Leković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar