Више вјерује Свјетској банци него ЕПС-у

Више верујем Светској банци, него ЕПС-у, изјавио је Александар Вучић поводом критика из Светске банке на рачун ЕПС-а у погледу реформи.

Србија 06.07.2016 | 17:00
Више вјерује Свјетској банци него ЕПС-у
"Више верујем Светској банци него ЕПС-у, шта да вам кажем. Не мислим да је Светска банка говорила да ЕПС лоше послује или да ништа није урађено, али оно што морамо да урадимо у неколико области то је да кажемо како хоћемо да ЕПС изгледа за пет или 10 година, како хоћемо школство за пет или 10 година", рекао је мандатар за састав нове владе.

Навео је да је јуче по повратку из Париза на некој телевизији гледао прилог у којем се грађанима шаљу поруке да се не пријављују за брање малина, јер ће због врућина падати у несвест и повраћати, те да - ако ми такву Србију хоћемо - он неће да учествује "у том послу".

"То није Србија за коју се борим, која ће да плаче и кука зато што треба да ради, желим да имамо Србију и зато сам и овој деци говорио о послу. Ако је суштина да нећемо ништа да променимо, већ да прође још један дан како би задржали прибвилегије, у томе нећу да учествујем, и у просвети, образовању, и у енергетици, али и у политици привредног раста", ракао је мандатар.

Навео је да је у свим тим областима потребно да поставимо петогодишњи и десетогодишњи циљ, а онда и степенике путем којих ћемо доћи до тог циља.

"Тако и у ЕПС-у. Не можемо све да урадимо за пет месеци, не можете да се изборите са оним што је стварано 40-50 година, ту није све лоше, имате и доста дробрих ствари, али можемо да видимо шта је ту шта можемо да мењамо и сваке године ћемо да мењамо и ја сам ту сам најчешће сагласан са СБ", рекао је Вучић.

Вучић је додао и да у септембру или октобру у Београд треба да дође председник Светске банке Џим Јонг Кин.

Извор: Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Побачај

06.07.2016 16:11

М:тел имате пријатеља, трезорски записи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један ЦОВЕК и једна ПАТКА

06.07.2016 19:55

Манипулатор, продана дуса...

Name

цица.

07.07.2016 13:21

ГОСПОДИЊСКИ ВУЧИЋ' СТВАРНО МИСЛИ ДА ЈЕ НАЈПАМЕТНИЈИ' ОСТАЛИ ПА ЛУДАЦИ'ДАЈ НАРОДУ МАЛО ДА ЗАДИШЕ'ИМАМО ИМИ НЕШТО ПАМЕТИ!МОЛИМ ДА НАС НЕ ПРИСИЉАВАТЕ ДА РАЗМИШЉАМО СА ВАШОМ ГЛАВОМ.