Više vjeruje Svjetskoj banci nego EPS-u

Više verujem Svetskoj banci, nego EPS-u, izjavio je Aleksandar Vučić povodom kritika iz Svetske banke na račun EPS-a u pogledu reformi.

Srbija 06.07.2016 | 17:00
Više vjeruje Svjetskoj banci nego EPS-u
"Više verujem Svetskoj banci nego EPS-u, šta da vam kažem. Ne mislim da je Svetska banka govorila da EPS loše posluje ili da ništa nije urađeno, ali ono što moramo da uradimo u nekoliko oblasti to je da kažemo kako hoćemo da EPS izgleda za pet ili 10 godina, kako hoćemo školstvo za pet ili 10 godina", rekao je mandatar za sastav nove vlade.

Naveo je da je juče po povratku iz Pariza na nekoj televiziji gledao prilog u kojem se građanima šalju poruke da se ne prijavljuju za branje malina, jer će zbog vrućina padati u nesvest i povraćati, te da - ako mi takvu Srbiju hoćemo - on neće da učestvuje "u tom poslu".

"To nije Srbija za koju se borim, koja će da plače i kuka zato što treba da radi, želim da imamo Srbiju i zato sam i ovoj deci govorio o poslu. Ako je suština da nećemo ništa da promenimo, već da prođe još jedan dan kako bi zadržali pribvilegije, u tome neću da učestvujem, i u prosveti, obrazovanju, i u energetici, ali i u politici privrednog rasta", rakao je mandatar.

Naveo je da je u svim tim oblastima potrebno da postavimo petogodišnji i desetogodišnji cilj, a onda i stepenike putem kojih ćemo doći do tog cilja.

"Tako i u EPS-u. Ne možemo sve da uradimo za pet meseci, ne možete da se izborite sa onim što je stvarano 40-50 godina, tu nije sve loše, imate i dosta drobrih stvari, ali možemo da vidimo šta je tu šta možemo da menjamo i svake godine ćemo da menjamo i ja sam tu sam najčešće saglasan sa SB", rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da u septembru ili oktobru u Beograd treba da dođe predsednik Svetske banke Džim Jong Kin.

Izvor: B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pobačaj

06.07.2016 16:11

M:tel imate prijatelja, trezorski zapisi...

ODGOVORITE
Name

Jedan COVEK i jedna PATKA

06.07.2016 19:55

Manipulator, prodana dusa...

Name

cica.

07.07.2016 13:21

GOSPODINJSKI VUČIĆ' STVARNO MISLI DA JE NAJPAMETNIJI' OSTALI PA LUDACI'DAJ NARODU MALO DA ZADIŠE'IMAMO IMI NEŠTO PAMETI!MOLIM DA NAS NE PRISILJAVATE DA RAZMIŠLJAMO SA VAŠOM GLAVOM.