Посљедње ријечи убијеног Стеве Јојића

"Стева није питао за своје здравствено стање него да ли је Дијана жива, а потом је рекао: 'Ако је мртва, ни мени живота нема' и убрзо након тога је преминуо."

Србија 06.07.2016 | 09:37
Посљедње ријечи убијеног Стеве Јојића
Ово за „Блиц“ откривају пријатељи Стеве Јојића који је једна од пет жртава крвавог пира Синише Златића у кафићу „Макијато“ у Житишту.

 
Иако тешко рањен хицима из аутоматске пушке, који су му пробили руку и стомак, једино о чему је Стева Јојић размишљао било је да ли је Дијана Златић жива и како да јој помогне.

Последње Јојићеве речи које је изрекао у болници у Зрењанину биле су упућене пријатељима и лекарима, а нису се тицале његовог здравственог стања.

"Стева је питао како је Влада, а онда и да ли је Дијана жива. Рекао је: 'Ако није жива, ни мени нема живота!'" открива за „Блиц“ један од његових пријатеља.



Фото: РАС Србија
Сахрана Стевана Јојића

Потресну причу о последњим тренуцима Стевиног живота за „Блиц” открива један од сведока пуцњаве, који је у неверици гледао тела повређених и мртвих како се гомилају у башти кафића “Макијато”, кобне ноћи петак на суботу.

"Први хици погодили су Дијану: цев пушке из које је Синиша пуцао била је од ње удаљена свега двадесетак центиметара. Погодио ју је у стомак и груди, а од удара пушчаних зрна девојка је одлетела три метра уназад. Потом је цев усмерио ка Стеви, који је погођен у леву руку и стомак, а затим у Владимира Мијатовића, који је пао као покошен", каже наш саговорник.


Фото: РАС / РАС Србија
Место масакра у Житишту

Јована Поповић и Владимир Косовић, преостале две жртве масакра, нашле су се на линији ватре, и њих су вероватно погодили хици који су прошли кроз Дијану и Стеву. Сви остали повређени су од Синишине насумичне паљбе и рикошетираних метака.

Након што су га Исидор Сучевић и Милан Мајкић разоружали, убица Синиша Златић је пројурио кроз гомилу у “Макијату”, која му се панично склањала с пута. Урлао је неразумљиве речи и бежао, када га је полиција сустигла и ухапсила.



Фото: Приватна архива
Синиша Златић

"Кад је приведен, очи су му биле крваве, изгледао је избезумљено, али није показивао ни трунку саосећања и жаљења за оно што је урадио. Изгледао је као да му није доста, као да хоће да настави. Док су га приводили, био је агресиван. Викао је, личио је на право чудовиште", каже за „Блиц” један од очевидаца Синишиног злочина.

Убица: Хтео сам Стеву да понизим

По досадашњим сазнањима, окидач за крвави пир Синише Златића кобне вечери било је то што је видео Стевана Јојића и бившу супругу Дијану заједно насмејане у кафићу „Макијато“.

Њих двоје су имали озбиљне планове о заједничкој будућности, али их је прекинуо убица, који је отишао кући по аутоматску пушку и убио прво њих, а потом и још три особе и притом и ранио 22 гостију.

Златић је на саслушању тврдио да није хтео да их убије, већ да понизи Јојића.
Јуче је у Житишту био посебно мучан и тежак дан јер су мештани и родбина на вечни починак испратили Стеву и Владимира.

Испред куће Јојића окупило се много мештана који су ћутке одавали почаст трагично убијеном Стевану. Међу њима је био и његов брат из Шведске, код ког је Стева планирао да оде са Дијаном. Мештани причају да је Стева био ведар човек који је у животу увек када падне, успевао да се подигне.



Фото: РАС Србија
Неутешни: Стеванов брат и мајка не говоре о трагедији

"Ово је био први пут да је заиста могао да се скраси, поред Дијане. И баш сад да му се деси нешто овако" кроз сузе причају мештани. Смрт сина посебно је тешко поднела његова мајка...

"Јао Стеване, јој сине!" плакала је мајка над гробом.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

????

06.07.2016 09:56

Није ми јасно засто није дигла сидро и отисла у Сведску, цему провоцирање у тако малом месту. Али да, заборави, зенски мозгови су доказано много мањи од муски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно да су мањи

06.07.2016 14:48

Чим је тебе родило.

Name

ДОСТОЈАНСТВО.

07.07.2016 07:47

НЕ МЕШАЈ ДЈУБРЕ ОКО КУЋЕ' МОЖЕ ГАДНО ДА ЗАСМРДИ! УПРАВО СЕ ДОГОДИЛО !НАЖАЛОСТ'