Posljednje riječi ubijenog Steve Jojića

"Steva nije pitao za svoje zdravstveno stanje nego da li je Dijana živa, a potom je rekao: 'Ako je mrtva, ni meni života nema' i ubrzo nakon toga je preminuo."

Srbija 06.07.2016 | 09:37
Posljednje riječi ubijenog Steve Jojića
Ovo za „Blic“ otkrivaju prijatelji Steve Jojića koji je jedna od pet žrtava krvavog pira Siniše Zlatića u kafiću „Makijato“ u Žitištu.

 
Iako teško ranjen hicima iz automatske puške, koji su mu probili ruku i stomak, jedino o čemu je Steva Jojić razmišljao bilo je da li je Dijana Zlatić živa i kako da joj pomogne.

Poslednje Jojićeve reči koje je izrekao u bolnici u Zrenjaninu bile su upućene prijateljima i lekarima, a nisu se ticale njegovog zdravstvenog stanja.

"Steva je pitao kako je Vlada, a onda i da li je Dijana živa. Rekao je: 'Ako nije živa, ni meni nema života!'" otkriva za „Blic“ jedan od njegovih prijatelja.



Foto: RAS Srbija
Sahrana Stevana Jojića

Potresnu priču o poslednjim trenucima Stevinog života za „Blic” otkriva jedan od svedoka pucnjave, koji je u neverici gledao tela povređenih i mrtvih kako se gomilaju u bašti kafića “Makijato”, kobne noći petak na subotu.

"Prvi hici pogodili su Dijanu: cev puške iz koje je Siniša pucao bila je od nje udaljena svega dvadesetak centimetara. Pogodio ju je u stomak i grudi, a od udara puščanih zrna devojka je odletela tri metra unazad. Potom je cev usmerio ka Stevi, koji je pogođen u levu ruku i stomak, a zatim u Vladimira Mijatovića, koji je pao kao pokošen", kaže naš sagovornik.


Foto: RAS / RAS Srbija
Mesto masakra u Žitištu

Jovana Popović i Vladimir Kosović, preostale dve žrtve masakra, našle su se na liniji vatre, i njih su verovatno pogodili hici koji su prošli kroz Dijanu i Stevu. Svi ostali povređeni su od Sinišine nasumične paljbe i rikošetiranih metaka.

Nakon što su ga Isidor Sučević i Milan Majkić razoružali, ubica Siniša Zlatić je projurio kroz gomilu u “Makijatu”, koja mu se panično sklanjala s puta. Urlao je nerazumljive reči i bežao, kada ga je policija sustigla i uhapsila.



Foto: Privatna arhiva
Siniša Zlatić

"Kad je priveden, oči su mu bile krvave, izgledao je izbezumljeno, ali nije pokazivao ni trunku saosećanja i žaljenja za ono što je uradio. Izgledao je kao da mu nije dosta, kao da hoće da nastavi. Dok su ga privodili, bio je agresivan. Vikao je, ličio je na pravo čudovište", kaže za „Blic” jedan od očevidaca Sinišinog zločina.

Ubica: Hteo sam Stevu da ponizim

Po dosadašnjim saznanjima, okidač za krvavi pir Siniše Zlatića kobne večeri bilo je to što je video Stevana Jojića i bivšu suprugu Dijanu zajedno nasmejane u kafiću „Makijato“.

Njih dvoje su imali ozbiljne planove o zajedničkoj budućnosti, ali ih je prekinuo ubica, koji je otišao kući po automatsku pušku i ubio prvo njih, a potom i još tri osobe i pritom i ranio 22 gostiju.

Zlatić je na saslušanju tvrdio da nije hteo da ih ubije, već da ponizi Jojića.
Juče je u Žitištu bio posebno mučan i težak dan jer su meštani i rodbina na večni počinak ispratili Stevu i Vladimira.

Ispred kuće Jojića okupilo se mnogo meštana koji su ćutke odavali počast tragično ubijenom Stevanu. Među njima je bio i njegov brat iz Švedske, kod kog je Steva planirao da ode sa Dijanom. Meštani pričaju da je Steva bio vedar čovek koji je u životu uvek kada padne, uspevao da se podigne.



Foto: RAS Srbija
Neutešni: Stevanov brat i majka ne govore o tragediji

"Ovo je bio prvi put da je zaista mogao da se skrasi, pored Dijane. I baš sad da mu se desi nešto ovako" kroz suze pričaju meštani. Smrt sina posebno je teško podnela njegova majka...

"Jao Stevane, joj sine!" plakala je majka nad grobom.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

????

06.07.2016 09:56

Nije mi jasno zasto nije digla sidro i otisla u Svedsku, cemu provociranje u tako malom mestu. Ali da, zaboravi, zenski mozgovi su dokazano mnogo manji od muski.

ODGOVORITE
Name

Tačno da su manji

06.07.2016 14:48

Čim je tebe rodilo.

Name

DOSTOJANSTVO.

07.07.2016 07:47

NE MEŠAJ DJUBRE OKO KUĆE' MOŽE GADNO DA ZASMRDI! UPRAVO SE DOGODILO !NAŽALOST'