Најбогатија италијанска регија позива Владу да укине санкције Русији

Савјет италијанске регије Ломбардија одобрио је резолуцију коју је поднијела партија Лига Сјевера, у којој позива Владу Италије да осуди политику Европске уније по питању Крима и захтјева повлачење санкција против Русије.

Свијет 06.07.2016 | 07:53
Најбогатија италијанска регија позива Владу да укине санкције Русији
Ломбардија је након Венета и Лигурије трећи италијански регион чији је локални парламент подигао питање о потреби признавања права Крима на самоопредељење и позвао на укидање санкција Русији.

Према тексту усвојеног документа, предсједник регионалног савјета и предсједник региона овлашћени су да воде активан рад са владом и парламентом Италије, са институцијама Европске уније за редефинисање односа ЕУ и Русије, као и да промовишу стварање одбора за прикупљање потписа за укидање антируских санкција.

Регионални одборници, такође, су позвали владу Италије да "осуди међународну политику Европске уније према Криму“ и затражили да се призна воља коју је на референдуму изразио кримски парламент и народ Крима.

За резолуцију су гласала 43 од 87 одборника, 15 је било против, а двоје уздржаних.

Према ријечима депутата националног парламента, секретара одјељења Лиге Сјевера у Ломбардији, Паола Гримолдија, санкције Русији су "апсурдне“, јер је руско тржиште веома важно за италијанску привреду.

"Ове апсурдне економске санкције ЕУ и ембарго на прехрамбене производе који је након тога увела Москва коштали су наш извоз више од 3,5 милијарди евра“, изјавио је Гримолди.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар