Директор ЕПРС пријетио пиштољем Јосиповићу

Јосиповић инцидент пријетње није ни пријавио полицији. Тврди: нису ме заштитили кад је требало 1997. године, већ су помогли особи која га је покушала убити да побјегне у Србију.

Република Српска 05.07.2016 | 22:21
Директор ЕПРС пријетио пиштољем Јосиповићу
Антон Јосиповић, боксер из Бања Луке и златни олимпијац из Лос Ангелеса, ангажовао је адвоката и тужиће Жељка Ковачевића, вршиоца дужности директора "Електропривреде РС" јер му је на улици пријетио пиштољем! Инцидент се десио у четвртак (30.јуна), рано ујутро, када је Јосиповић сусрео Ковачевића испред његовог стана близу бањалучке "Тржнице", а управо радници који су се спремали за нови радни дан видјели су пиштољ, пише новинска агенција Патриа.

Јосиповић је потврдио да цијели сукоб датира од раније. Бивши олимпијац био је предсједник Комисије за именовање новог предсједника бањалучког Боксерског куба "Славија". Иако су била два кандидата, што је довело до несугласица у најтрофејнијем боксерском клубу у БиХ, Јосиповић је инсистирао да функција предсједника припадне Ковачевићу.

"Страшно је шта се дешава у "Славији". Дјеца не могу отићи на турнире, ако им родитељи не плате пут. И не дају џепарац. Годинама се патимо да клуб уопште опстане. Немамо спонзоре, немамо ама баш ништа осим ринга. И кад смо разговарали о новом предсједнику, предложио сам Ковачевића с којим сам разговарао раније. Обећао нам је помоћ и из буџета Републике Српске и из "Електропривреде РС " која нам је требала бити спонзор, појаснио нам је Јосиповић извор сукоба.

 Због ове одлуке подијелила се и Комисија. Али, схватајући потенцијалну корист, пристали су да Ковачевић, којег је за ову функцију предложио Небојша Радмановић, бивши члан Предсједништва БиХ и функционер СНСД, који је и сам био предсједник "Славије", прихватили су чланови Комисије да Ковачевић дође за предсједника. Због дјеце која ту тренирају годинама, без финансијских могућности да се докажу на турнирима за које нема пара. Међутим, Ковачевић је само дан раније одустао без икаквог објашњења.

"То нам је јако тешко пало. Иако не волимо да се политичари петљају у спорт, тренутно нам је то неминовност. Нада Тешановић, функционер СНСД, је годинама била предсједница свих клубова који су јој то понудили. И помагала им је колико је могла. Довољно да чланови клубова могу да оду ван БиХ и да се такмиче. Управо зато смо и на Радмановићев приједлог прихватили Ковачевића који је тако лако одустао након пар мјесеци разговора са њим", истиче Јосиповић.

Но, вршиоцу дужности директора "Електропривреде РС", није се нимало свидјело Јосиповићево гостовање на једној од бањалучких телевизија гдје је устврдио да "Бања Лука не може више очекивати неког новог Бенеша или Јосиповића нити нове златне медаље јер дјеца долазе гладна на тренинге".

"Не знам зашто се Ковачевић осјетио прозваним. То је истина. Срамота је да дјеца немају нове патике, опрему... И да су буквално гладна кад уђу у Славију. Шта тренер може да тражи од њих? Можда му се није свидјела истина, да нам потенцијални прваци, немају шта јести код куће прије него што дођу у један од најтрофејнијих клубова у бившој СФРЈ. Пришао ми је на улици и почео да галами. Шта сам ја то рекао и што? Рекао сам истину и поновио бих је. Онда је почео да понавља да ће помоћи "лично мени". Мени не треба његова помоћ. Никаква." 

Рекао сам му да се не мијеша више у то, да то није његов посао. Почео је да се нагурава са мном и да ми пријети. Нисам ни узвратио. А онда сам у једном моменту видио пиштољ, за који већ имамо два свједока да су видјели пиштољ код Ковачевића. Који и какав то бивши министар и новопечени директор носи пиштољ на посао и каква је ово држава? Да га потеже у осам ујутро на неког кога се не слаже са њим без икакве одговорности? Е овај пут неће бити тако.

Мене је покушало убити у овом граду 1997. године. И нико није одговарао. Пријете ми такви као Ковачевић смрћу. Е, сада ће своје пријетње смрћу морати да докаже или да се одбрани на суду. Доста је да било ко, ко је имало близак овој власти пријети смрћу мени или било коме. БиХ је ваљда, цивилизована држава, а не држава за пар људи који могу потезати пиштољ на сред улице и да никога не реагује, закључио је Антон Јосиповић у разговору за НАП.

Јосиповић инцидент пријетње није ни пријавио полицији. Тврди: нису ме заштитили кад је требало 1997. године, већ су помогли особи која га је покушала убити да побјегне у Србију.

"Нису нам помогли ни мени ни мојој бившој супрузи када нам пријећено дјетету. Када је њој због природе посла, стизало дневно барем двије пријетње. Она је уредно све пријављивала полицији Републике Српске, да би у осмом мјесецу трудноће полиција дошла по њу као да је убица или лопов и одвело је у полицијску станицу на саслушање само због поруке коју је добила. Ово је партијска, СНСД полиција и зашто да се њима жалим на функционира СНСД, пита се Јосиповић.

Незванично се сазнаје да је Јосиповић већ ангажовао бијељинског адвоката Душка Томића да га заступа у овом спору.

Извор: Патриа

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Славија

05.07.2016 20:36

Дао му СНСД пензију од 1500 км па му мало треба му јос да мозе коцкати сваки дан..Јосиповиц је зицао паре од Ковацевица испред Трзнице ко год хоце мозе сваки дан доци сресце га како трази паре и онда игра апарате у Боски

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

05.07.2016 21:20

Ма дај не се.и. јел ти знас ко је Антон Јосиповиц?

Name

лаус

05.07.2016 22:38

хероински овисник вец дузе вријеме мислим да му треба љекарска помоц тузно је то

Name

ВУК

06.07.2016 07:20

Није му снсд дао пензију него је освојио у рингу. Нек си ти паметњаковиц и бранис снсд дјубрад као сто су ковацевиц и братија. Јос мало ...до избора па це бити колективно гуљење по инистранству ...

Name

ре Вук

06.07.2016 07:36

Доктор са 40 година радног стажа нема пензију 1500 км.

Name

СНСД

06.07.2016 08:34

Знате ли да је овај Ковачевић купио јахту од 1.000.000,00 КМ и да је под директном заштитом "клана Радмановић-Радојчић", тако да Додик мора да ћути због мира у кући. Покушао је неколико пута да га се ријеши, али "клан" стане у заштиту...то је права истина, јер се уцјенама држи екипа на окупу, али неће дуго овако радећи.

Name

ре ре Вук

06.07.2016 08:36

Нормално је да Олимпијски побједници имају и вецу пензију ,и 1500 еура није довољно а тузно је сто доктори са 40 година стаза немају најмање исто толико, ако се мало потрудис , мозда и сконтас ста сам написао...

Name

Далибор

05.07.2016 20:38

Супља прица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

06.07.2016 08:42

Знам и разумијем да је некима теско схватити и добацити, имате зато сајтове са фармом, паровима, гранд параде, биг бротхер и сл па мозак на пасу....

Name

Ранко

05.07.2016 20:40

Зато церка од ковацевица баца паре на све стране путовања милано будимпеста итд момку за ридјендан митор откуд дјевојки која неради ниста толике паре казе узме а старци и непримјете е миј народе марво једна

ОДГОВОРИТЕ
Name

роби

05.07.2016 20:51

Овај ковацевиц би требао да буде предмет истраге финансисики маливерзација пун је ко брод а има масала и лепе некретнине.....

Name

Коwалски

06.07.2016 08:56

Драги Ранко, Ај се ти мало пресабери па сједни за тастатуру.

Name

Збигњев Б

06.07.2016 09:20

Зна Ранко ,има стратегију ,са детаљним акционим плановима .Стратегије су дуууугорочне а акциони планови таман ко овдашњих макарона стратегија

Name

Драган

06.07.2016 16:50

Ти си ковалски у свему овоме увидио греске у брзом пусању а цовјек покрао милионе е јебо ти све сто имас до петиг кољена

Name

Иде Циро (Воз)

05.07.2016 20:40

Има пуно "рупа" у овој прици. Да је Ковацевиц дјубре, јавна је тајна, али некако ова прица нема ни главу ни реп. Да цијемо и другу страну, па да онда закљуцујемо. И јос једно питање, зарс сједисте ЕПРС није у Требињу, него у Бања Луци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

05.07.2016 20:57

Срам било тог лажова и наркомана сто лаже на нормалне људе. Ковачевић је ријетко нормалан човјек, тих и културан господин. Ко стоји иза овога један је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

06.07.2016 07:16

Леми неко ти је ставио дрогу у хероин , па ти си помјесао тезе, Ковацевиц је један од првих на листи иза Додика кад крене Робеспиерре....

Name

Познавалац

05.07.2016 20:58

Знате ли ви Јосиповица? Ковацевиц је лопов. Али Јосиповиц је наркоман који једва хода. Има са креветом 30 кг. Сто је био био је и за то прима прнзију. Али сад је наркиц којег треба у болницу и то сто прије. Никад не знас како це реаговати посто му је дрога испрала мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

06.07.2016 08:40

Добро и да јест, али какве то везе има са потезањем пистоља у по бијела дана у по града пред свједоцима??

Name

Србо Бања Лука

06.07.2016 10:39

Како те није срамота да шириш лажи?Човјек има шећер и зато тако изгледа,а вјероватно га је добио због свега што су му злотвори удбаши напавили.Анте је наш суграђанин и проносио је име Бања Луке широм свијета по добру.Задужио је Бања Луку за цијели живот.Дао јој је више него што ти можеш за десет живота.Срам те било,макар поштуј његов успјех.Да аи нам жив и здрав драги Анте на вијек вијекова.

Name

Фрее@Ласт

06.07.2016 11:00

Јосиповић има дијабетес који не лијечи како треба и зато му је изглед стравичан. Није наркоман.

Name

@познавалац

06.07.2016 11:03

Додји то Јосиповицу у оци реци све то сто овдје писес па да видис како "наркоман од 30 кила са креветом" испуцава директ, све са овим кретеном сто Анту назива устасом. Како вас није срамота, јел толико сатор, пива и бајиних 20 марки ударило у главу?

Name

абц

05.07.2016 21:22

А Томић је добар адвокат или ће и њега купити!Нешто ми познате ове пријетње,уцјене ,отимачина ,глад,застрашивања и врјеђања ,лажи најниже врсте од малограђанштине са дна друштвене љествице до прије неколико година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

05.07.2016 22:01

АНТЕ ЈЕ СИЛДЗИЈА УСТАСА ТРЕБА ДА ИДЕ У ХРВАТСКУ У ЗАТВОР ОН НАПАДА СВЕ ЉУДЕ ПО ГРАДУ ТАКАВ ГАД ВИСЕ СЕ НЕМОЗЕ ГЛЕДАТИ ФУЈ ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

05.07.2016 22:40

Добро драги мој србине,али у Ковачевићевом табору тј родбинској линији има дезертера који сад по потреби постадоше срби,а сви знамо ко су шта су и шта су причали и шта мисле о СРБИМА.И те силеџије и њихово бахато понашање вријеђа борце и дјецу погинулих бораца и неможе се гледати

Name

Миладин

06.07.2016 05:53

Јосиповић је олимписки шампион !- грађанин РС а шта си ти ? Бајин ћевап и бесплатна пива под шатором и то од 10 милиона које узме из буџета за себе !?

Name

Вук

06.07.2016 07:14

Е мој Раде гаде,не мозес бити први у селу ни у пљувању у даљ а олимпијски сампион је за тебе науцна фантастика, Нек си ти пљацкао у рату и србовао по кафанама мркно те ковацевиц трули криминалац и поган најгора

Name

Нина

06.07.2016 07:14

Раде срам те било,жалим те треба ти стручна помоћ. Сигурно си дошао у Бања луку из неке вуко....не залијепио се за асвалт,шириш национализам, јер другачије не можеш живјети јадан ти.

Name

абц

06.07.2016 08:01

Ма Раде не зна шта је зло ,од зла поочима и још горе мајке,док он схвати ......................јбг онда ето потеже се и оруђе и сто чудеса још ...................а национализам не потиче од српског сељака ,екслузивитет је то и интелектуални домет хрватских штроца.

Name

Пера

23.09.2016 10:36

Браво,свака част за коментар. То је права истина о наркоману Јосиповићу.

Name

ЈО

06.07.2016 04:36

Ко год тази правду у Српској је ии нароман или националиста,зато и имамо ове на власти сто нас воде у пропасти,њима правда и постење не игра неку улогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКИ ДОКИ

06.07.2016 04:37

ЈОСИПОВИЦ ЈЕ ДОБАР КОМСИЈА,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Електрокрајина

06.07.2016 04:37

Овај мафијас од Ковацевица је давно требао бити иза ресетака, заједно са својом "Секом" колико су само ојадили електропривредни систем...гадови

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАФИЈА

06.07.2016 07:34

САД ПРАВИ ЗГРАДУ

Name

ИДИОТИЗАМ

06.07.2016 05:35

ОБОЈИЦА ЛУДИ.ДАЈТЕ НЕ СЕРВИРАЈТЕ НАРОДУ ГЛУПОСТИ И ЛИЧНЕ КАВГЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацио

06.07.2016 05:57

Жао ми је што Јосиповић није ни блиједа сијена оног некадашњег, за то је сам крив. Али ипак, било би лијепо да је нокаутирао ону креатуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

06.07.2016 10:59

Јосиповиц "није блиједа сјенка" јер цовјек има здравствених проблема, а цак и такав би многе, а да не говорим овог Ковацевица могао нокаутирати прије него би и били свјесни ста се догодило. Јадо вадио пистољ, вјероватно осокољен слуцајем Гариц из Добоја. Немамо бас много олимпијских златних освајаца тако да би Анту требали далеко висе постовати! Подрска Анте, тузи љигу, а доци це ускоро и вријеме када це судови поцети судити по праву и правди.

Name

Дамир

23.09.2016 17:23

Нокаутирао би га наш Анте Бан, као што је нокаутирао и многе у Хрватској да није додикове полиције.

Name

камелеон

06.07.2016 07:32

Опет је ангажован адвокат сотона да води борбу против ''режима и неправде''. Треба доказати дали је Ковачевић потезао пиштољ или је Јосиповић и свједоци видјели пиштољ, јер у тексту је на једном мјесту виђен пиштољ а други пут је потезао пиштољ. Шта је истина. На крају, можда се нису ни срели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxцц

06.07.2016 08:11

Добро име камелеон.Но ни камелеон не може пратити убрзане климатске промјене које следе.Неће нико ништа ни доказивати ,кад боксеру пукне филм, јбг онда

Name

Бојан Нишевић

06.07.2016 10:17

Камелеон зенга.

Name

ре бојан нишевић

06.07.2016 17:04

Можда ти је тата зенга, провјери........

Name

СНСД

06.07.2016 07:42

ПРЕДСЈЕДНИЧЕ ПА ЗАР НИ ТИ НИСИ У СТАЊУ ДА МАКНЕС НЕ САМО КОВАЧЕВИЋА,НЕГО И ДРУГЕ МАФИЈАШЕ ОД СЕБЕ И ДА СЕ ОГРАДИШ.ИЗГУБИТ ЋЕМО И ОВЕ ОПШТИНСКЕ ИЗБОРЕ,А ОНДА ЈЕ КАСНО.ПА ШТА ПРЕДСЈЕДНИЧЕ ЈОШ ТРЕБА ДА ОВИ ПОЈЕДИНИ КРИМИНАЛЦИ КАО КОВАЧЕВИЋ И КОМПАНИЈА ТРЕБА ДА УРАДЕ ДА БИ ТИ ТО СХВАТИО.МНОГИ ЧЛАНОВИ СНСД-А СУ РАЗОЧАРАНИ,ОВО ВЕЋ ДУГО ТРАЈЕ.КАЗНИТЕ ИХ!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

06.07.2016 07:47

Штаће га мицати кад му одговара.

Name

касно је И.Р.

06.07.2016 08:52

Па као да ће и исти И.Радојичић некога макнути.Као он није знао већ на старту 2008 ко је шта и одкле ко долази.Маните се људи ћорава посла ,имали су они и те године у странци и око странке масу људи који су хтјели нешто позитивно да ураде.Да су се ти позитивци у странци већ тад окупили и супроставили као да би овако било.Јок ,сви ћутали и погли главу ,а ко није хтио испао из игре.И Игор Р, је и те како крив за овакво скретање друштва у безнађе и криминализацију и опште расуло укупне политичке сцене РС

Name

Бетовен

06.07.2016 07:56

Пола РС повраћа када се спомене Ковачевић Сада и насиље. Брука и срамота за Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.07.2016 09:26

Љуби га Мића Калдера тако храброг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је ово

06.07.2016 10:10

Шта је ово људи, да нису климатске промјене. Прво Љубиша Ћосић са метар и шездесет туче човјека за главу већег главом. Сад мали Ковачевић хоће да бије и пуца у олимписког шампиона у боксу. Неће ово издобрити, до сада је доказано да сви мали људи лажу, многи и краду, али да туку, то још није било. Изгледа да смо на*ебали.

Name

ТАКОЗВАНА РТРС

06.07.2016 10:35

ВЕЧЕРАС НА ДНЕВНИКУ ТАКОЗВАНЕ РТРС ПРВА ВИЈЕСТ КОВАЧЕВИЋ ЈОСИПОВИЋ ОДГОЂЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило

06.07.2016 11:43

Имају ли Независне информацију о овом немилом догађају?Оба учесника су штићеници..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ХРВАТА

06.07.2016 18:11

У ОВОМ СЛУЧАЈУ МИ ПРАВИ СРБИ НАВИЈАМО ЗА ХРВАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

24.09.2016 06:40

То је хрватски Тројански коњ.

Name

Славен

24.09.2016 09:14

Више коњ, него Тројански. Јасно је да је у Бањалуци по задатку. Мора се у Загребу знати шта се дешава код нас. Користи стари опробани метод хушкања Србе на Србе.

Name

Рс бањалука стијак

28.09.2016 18:48

Усташа хоће да освети једног хрвата из Мотика, али налитиће на тврдп јебем му све по списку усташко

Name

Хрват Т вртко

28.09.2016 19:00

Јосиповићу јебемо ти све усташко.