Direktor EPRS prijetio pištoljem Josipoviću

Josipović incident prijetnje nije ni prijavio policiji. Tvrdi: nisu me zaštitili kad je trebalo 1997. godine, već su pomogli osobi koja ga je pokušala ubiti da pobjegne u Srbiju.

Republika Srpska 05.07.2016 | 22:21
Direktor EPRS prijetio pištoljem Josipoviću
Anton Josipović, bokser iz Banja Luke i zlatni olimpijac iz Los Angelesa, angažovao je advokata i tužiće Željka Kovačevića, vršioca dužnosti direktora "Elektroprivrede RS" jer mu je na ulici prijetio pištoljem! Incident se desio u četvrtak (30.juna), rano ujutro, kada je Josipović susreo Kovačevića ispred njegovog stana blizu banjalučke "Tržnice", a upravo radnici koji su se spremali za novi radni dan vidjeli su pištolj, piše novinska agencija Patria.

Josipović je potvrdio da cijeli sukob datira od ranije. Bivši olimpijac bio je predsjednik Komisije za imenovanje novog predsjednika banjalučkog Bokserskog kuba "Slavija". Iako su bila dva kandidata, što je dovelo do nesuglasica u najtrofejnijem bokserskom klubu u BiH, Josipović je insistirao da funkcija predsjednika pripadne Kovačeviću.

"Strašno je šta se dešava u "Slaviji". Djeca ne mogu otići na turnire, ako im roditelji ne plate put. I ne daju džeparac. Godinama se patimo da klub uopšte opstane. Nemamo sponzore, nemamo ama baš ništa osim ringa. I kad smo razgovarali o novom predsjedniku, predložio sam Kovačevića s kojim sam razgovarao ranije. Obećao nam je pomoć i iz budžeta Republike Srpske i iz "Elektroprivrede RS " koja nam je trebala biti sponzor, pojasnio nam je Josipović izvor sukoba.

 Zbog ove odluke podijelila se i Komisija. Ali, shvatajući potencijalnu korist, pristali su da Kovačević, kojeg je za ovu funkciju predložio Nebojša Radmanović, bivši član Predsjedništva BiH i funkcioner SNSD, koji je i sam bio predsjednik "Slavije", prihvatili su članovi Komisije da Kovačević dođe za predsjednika. Zbog djece koja tu treniraju godinama, bez finansijskih mogućnosti da se dokažu na turnirima za koje nema para. Međutim, Kovačević je samo dan ranije odustao bez ikakvog objašnjenja.

"To nam je jako teško palo. Iako ne volimo da se političari petljaju u sport, trenutno nam je to neminovnost. Nada Tešanović, funkcioner SNSD, je godinama bila predsjednica svih klubova koji su joj to ponudili. I pomagala im je koliko je mogla. Dovoljno da članovi klubova mogu da odu van BiH i da se takmiče. Upravo zato smo i na Radmanovićev prijedlog prihvatili Kovačevića koji je tako lako odustao nakon par mjeseci razgovora sa njim", ističe Josipović.

No, vršiocu dužnosti direktora "Elektroprivrede RS", nije se nimalo svidjelo Josipovićevo gostovanje na jednoj od banjalučkih televizija gdje je ustvrdio da "Banja Luka ne može više očekivati nekog novog Beneša ili Josipovića niti nove zlatne medalje jer djeca dolaze gladna na treninge".

"Ne znam zašto se Kovačević osjetio prozvanim. To je istina. Sramota je da djeca nemaju nove patike, opremu... I da su bukvalno gladna kad uđu u Slaviju. Šta trener može da traži od njih? Možda mu se nije svidjela istina, da nam potencijalni prvaci, nemaju šta jesti kod kuće prije nego što dođu u jedan od najtrofejnijih klubova u bivšoj SFRJ. Prišao mi je na ulici i počeo da galami. Šta sam ja to rekao i što? Rekao sam istinu i ponovio bih je. Onda je počeo da ponavlja da će pomoći "lično meni". Meni ne treba njegova pomoć. Nikakva." 

Rekao sam mu da se ne miješa više u to, da to nije njegov posao. Počeo je da se nagurava sa mnom i da mi prijeti. Nisam ni uzvratio. A onda sam u jednom momentu vidio pištolj, za koji već imamo dva svjedoka da su vidjeli pištolj kod Kovačevića. Koji i kakav to bivši ministar i novopečeni direktor nosi pištolj na posao i kakva je ovo država? Da ga poteže u osam ujutro na nekog koga se ne slaže sa njim bez ikakve odgovornosti? E ovaj put neće biti tako.

Mene je pokušalo ubiti u ovom gradu 1997. godine. I niko nije odgovarao. Prijete mi takvi kao Kovačević smrću. E, sada će svoje prijetnje smrću morati da dokaže ili da se odbrani na sudu. Dosta je da bilo ko, ko je imalo blizak ovoj vlasti prijeti smrću meni ili bilo kome. BiH je valjda, civilizovana država, a ne država za par ljudi koji mogu potezati pištolj na sred ulice i da nikoga ne reaguje, zaključio je Anton Josipović u razgovoru za NAP.

Josipović incident prijetnje nije ni prijavio policiji. Tvrdi: nisu me zaštitili kad je trebalo 1997. godine, već su pomogli osobi koja ga je pokušala ubiti da pobjegne u Srbiju.

"Nisu nam pomogli ni meni ni mojoj bivšoj supruzi kada nam prijećeno djetetu. Kada je njoj zbog prirode posla, stizalo dnevno barem dvije prijetnje. Ona je uredno sve prijavljivala policiji Republike Srpske, da bi u osmom mjesecu trudnoće policija došla po nju kao da je ubica ili lopov i odvelo je u policijsku stanicu na saslušanje samo zbog poruke koju je dobila. Ovo je partijska, SNSD policija i zašto da se njima žalim na funkcionira SNSD, pita se Josipović.

Nezvanično se saznaje da je Josipović već angažovao bijeljinskog advokata Duška Tomića da ga zastupa u ovom sporu.

Izvor: Patria

Komentari / 55

Ostavite komentar
Name

Slavija

05.07.2016 20:36

Dao mu SNSD penziju od 1500 km pa mu malo treba mu jos da moze kockati svaki dan..Josipovic je zicao pare od Kovacevica ispred Trznice ko god hoce moze svaki dan doci sresce ga kako trazi pare i onda igra aparate u Boski

ODGOVORITE
Name

blbl

05.07.2016 21:20

Ma daj ne se.i. jel ti znas ko je Anton Josipovic?

Name

laus

05.07.2016 22:38

heroinski ovisnik vec duze vrijeme mislim da mu treba ljekarska pomoc tuzno je to

Name

VUK

06.07.2016 07:20

Nije mu snsd dao penziju nego je osvojio u ringu. Nek si ti pametnjakovic i branis snsd djubrad kao sto su kovacevic i bratija. Jos malo ...do izbora pa ce biti kolektivno guljenje po inistranstvu ...

Name

re Vuk

06.07.2016 07:36

Doktor sa 40 godina radnog staža nema penziju 1500 km.

Name

SNSD

06.07.2016 08:34

Znate li da je ovaj Kovačević kupio jahtu od 1.000.000,00 KM i da je pod direktnom zaštitom "klana Radmanović-Radojčić", tako da Dodik mora da ćuti zbog mira u kući. Pokušao je nekoliko puta da ga se riješi, ali "klan" stane u zaštitu...to je prava istina, jer se ucjenama drži ekipa na okupu, ali neće dugo ovako radeći.

Name

re re Vuk

06.07.2016 08:36

Normalno je da Olimpijski pobjednici imaju i vecu penziju ,i 1500 eura nije dovoljno a tuzno je sto doktori sa 40 godina staza nemaju najmanje isto toliko, ako se malo potrudis , mozda i skontas sta sam napisao...

Name

Dalibor

05.07.2016 20:38

Suplja prica!

ODGOVORITE
Name

Vuk

06.07.2016 08:42

Znam i razumijem da je nekima tesko shvatiti i dobaciti, imate zato sajtove sa farmom, parovima, grand parade, big brother i sl pa mozak na pasu....

Name

Ranko

05.07.2016 20:40

Zato cerka od kovacevica baca pare na sve strane putovanja milano budimpesta itd momku za ridjendan mitor otkud djevojki koja neradi nista tolike pare kaze uzme a starci i neprimjete e mij narode marvo jedna

ODGOVORITE
Name

robi

05.07.2016 20:51

Ovaj kovacevic bi trebao da bude predmet istrage finansisiki maliverzacija pun je ko brod a ima masala i lepe nekretnine.....

Name

Kowalski

06.07.2016 08:56

Dragi Ranko, Aj se ti malo presaberi pa sjedni za tastaturu.

Name

Zbignjev B

06.07.2016 09:20

Zna Ranko ,ima strategiju ,sa detaljnim akcionim planovima .Strategije su duuuugoročne a akcioni planovi taman ko ovdašnjih makarona strategija

Name

Dragan

06.07.2016 16:50

Ti si kovalski u svemu ovome uvidio greske u brzom pusanju a covjek pokrao milione e jebo ti sve sto imas do petig koljena

Name

Ide Ciro (Voz)

05.07.2016 20:40

Ima puno "rupa" u ovoj prici. Da je Kovacevic djubre, javna je tajna, ali nekako ova prica nema ni glavu ni rep. Da cijemo i drugu stranu, pa da onda zakljucujemo. I jos jedno pitanje, zars sjediste EPRS nije u Trebinju, nego u Banja Luci.

ODGOVORITE
Name

Lemi

05.07.2016 20:57

Sram bilo tog lažova i narkomana sto laže na normalne ljude. Kovačević je rijetko normalan čovjek, tih i kulturan gospodin. Ko stoji iza ovoga jedan je.

ODGOVORITE
Name

VUK

06.07.2016 07:16

Lemi neko ti je stavio drogu u heroin , pa ti si pomjesao teze, Kovacevic je jedan od prvih na listi iza Dodika kad krene Robespierre....

Name

Poznavalac

05.07.2016 20:58

Znate li vi Josipovica? Kovacevic je lopov. Ali Josipovic je narkoman koji jedva hoda. Ima sa krevetom 30 kg. Sto je bio bio je i za to prima prnziju. Ali sad je narkic kojeg treba u bolnicu i to sto prije. Nikad ne znas kako ce reagovati posto mu je droga isprala mozak.

ODGOVORITE
Name

VUK

06.07.2016 08:40

Dobro i da jest, ali kakve to veze ima sa potezanjem pistolja u po bijela dana u po grada pred svjedocima??

Name

Srbo Banja Luka

06.07.2016 10:39

Kako te nije sramota da širiš laži?Čovjek ima šećer i zato tako izgleda,a vjerovatno ga je dobio zbog svega što su mu zlotvori udbaši napavili.Ante je naš sugrađanin i pronosio je ime Banja Luke širom svijeta po dobru.Zadužio je Banja Luku za cijeli život.Dao joj je više nego što ti možeš za deset života.Sram te bilo,makar poštuj njegov uspjeh.Da ai nam živ i zdrav dragi Ante na vijek vijekova.

Name

Free@Last

06.07.2016 11:00

Josipović ima dijabetes koji ne liječi kako treba i zato mu je izgled stravičan. Nije narkoman.

Name

@poznavalac

06.07.2016 11:03

Dodji to Josipovicu u oci reci sve to sto ovdje pises pa da vidis kako "narkoman od 30 kila sa krevetom" ispucava direkt, sve sa ovim kretenom sto Antu naziva ustasom. Kako vas nije sramota, jel toliko sator, piva i bajinih 20 marki udarilo u glavu?

Name

abc

05.07.2016 21:22

A Tomić je dobar advokat ili će i njega kupiti!Nešto mi poznate ove prijetnje,ucjene ,otimačina ,glad,zastrašivanja i vrjeđanja ,laži najniže vrste od malograđanštine sa dna društvene ljestvice do prije nekoliko godina

ODGOVORITE
Name

Rade

05.07.2016 22:01

ANTE JE SILDZIJA USTASA TREBA DA IDE U HRVATSKU U ZATVOR ON NAPADA SVE LJUDE PO GRADU TAKAV GAD VISE SE NEMOZE GLEDATI FUJ FUJ

ODGOVORITE
Name

abc

05.07.2016 22:40

Dobro dragi moj srbine,ali u Kovačevićevom taboru tj rodbinskoj liniji ima dezertera koji sad po potrebi postadoše srbi,a svi znamo ko su šta su i šta su pričali i šta misle o SRBIMA.I te siledžije i njihovo bahato ponašanje vrijeđa borce i djecu poginulih boraca i nemože se gledati

Name

Miladin

06.07.2016 05:53

Josipović je olimpiski šampion !- građanin RS a šta si ti ? Bajin ćevap i besplatna piva pod šatorom i to od 10 miliona koje uzme iz budžeta za sebe !?

Name

Vuk

06.07.2016 07:14

E moj Rade gade,ne mozes biti prvi u selu ni u pljuvanju u dalj a olimpijski sampion je za tebe naucna fantastika, Nek si ti pljackao u ratu i srbovao po kafanama mrkno te kovacevic truli kriminalac i pogan najgora

Name

Nina

06.07.2016 07:14

Rade sram te bilo,žalim te treba ti stručna pomoć. Sigurno si došao u Banja luku iz neke vuko....ne zalijepio se za asvalt,širiš nacionalizam, jer drugačije ne možeš živjeti jadan ti.

Name

abc

06.07.2016 08:01

Ma Rade ne zna šta je zlo ,od zla poočima i još gore majke,dok on shvati ......................jbg onda eto poteže se i oruđe i sto čudesa još ...................a nacionalizam ne potiče od srpskog seljaka ,eksluzivitet je to i intelektualni domet hrvatskih štroca.

Name

Pera

23.09.2016 10:36

Bravo,svaka čast za komentar. To je prava istina o narkomanu Josipoviću.

Name

JO

06.07.2016 04:36

Ko god tazi pravdu u Srpskoj je ii naroman ili nacionalista,zato i imamo ove na vlasti sto nas vode u propasti,njima pravda i postenje ne igra neku ulogu.

ODGOVORITE
Name

OKI DOKI

06.07.2016 04:37

JOSIPOVIC JE DOBAR KOMSIJA,

ODGOVORITE
Name

Elektrokrajina

06.07.2016 04:37

Ovaj mafijas od Kovacevica je davno trebao biti iza resetaka, zajedno sa svojom "Sekom" koliko su samo ojadili elektroprivredni sistem...gadovi

ODGOVORITE
Name

MAFIJA

06.07.2016 07:34

SAD PRAVI ZGRADU

Name

IDIOTIZAM

06.07.2016 05:35

OBOJICA LUDI.DAJTE NE SERVIRAJTE NARODU GLUPOSTI I LIČNE KAVGE.

ODGOVORITE
Name

racio

06.07.2016 05:57

Žao mi je što Josipović nije ni blijeda sijena onog nekadašnjeg, za to je sam kriv. Ali ipak, bilo bi lijepo da je nokautirao onu kreaturu.

ODGOVORITE
Name

Milenko

06.07.2016 10:59

Josipovic "nije blijeda sjenka" jer covjek ima zdravstvenih problema, a cak i takav bi mnoge, a da ne govorim ovog Kovacevica mogao nokautirati prije nego bi i bili svjesni sta se dogodilo. Jado vadio pistolj, vjerovatno osokoljen slucajem Garic iz Doboja. Nemamo bas mnogo olimpijskih zlatnih osvajaca tako da bi Antu trebali daleko vise postovati! Podrska Ante, tuzi ljigu, a doci ce uskoro i vrijeme kada ce sudovi poceti suditi po pravu i pravdi.

Name

Damir

23.09.2016 17:23

Nokautirao bi ga naš Ante Ban, kao što je nokautirao i mnoge u Hrvatskoj da nije dodikove policije.

Name

kameleon

06.07.2016 07:32

Opet je angažovan advokat sotona da vodi borbu protiv ''režima i nepravde''. Treba dokazati dali je Kovačević potezao pištolj ili je Josipović i svjedoci vidjeli pištolj, jer u tekstu je na jednom mjestu viđen pištolj a drugi put je potezao pištolj. Šta je istina. Na kraju, možda se nisu ni sreli.

ODGOVORITE
Name

xxcc

06.07.2016 08:11

Dobro ime kameleon.No ni kameleon ne može pratiti ubrzane klimatske promjene koje slede.Neće niko ništa ni dokazivati ,kad bokseru pukne film, jbg onda

Name

Bojan Nišević

06.07.2016 10:17

Kameleon zenga.

Name

re bojan nišević

06.07.2016 17:04

Možda ti je tata zenga, provjeri........

Name

SNSD

06.07.2016 07:42

PREDSJEDNIČE PA ZAR NI TI NISI U STANJU DA MAKNES NE SAMO KOVAČEVIĆA,NEGO I DRUGE MAFIJAŠE OD SEBE I DA SE OGRADIŠ.IZGUBIT ĆEMO I OVE OPŠTINSKE IZBORE,A ONDA JE KASNO.PA ŠTA PREDSJEDNIČE JOŠ TREBA DA OVI POJEDINI KRIMINALCI KAO KOVAČEVIĆ I KOMPANIJA TREBA DA URADE DA BI TI TO SHVATIO.MNOGI ČLANOVI SNSD-A SU RAZOČARANI,OVO VEĆ DUGO TRAJE.KAZNITE IH!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

istina

06.07.2016 07:47

Štaće ga micati kad mu odgovara.

Name

kasno je I.R.

06.07.2016 08:52

Pa kao da će i isti I.Radojičić nekoga maknuti.Kao on nije znao već na startu 2008 ko je šta i odkle ko dolazi.Manite se ljudi ćorava posla ,imali su oni i te godine u stranci i oko stranke masu ljudi koji su htjeli nešto pozitivno da urade.Da su se ti pozitivci u stranci već tad okupili i suprostavili kao da bi ovako bilo.Jok ,svi ćutali i pogli glavu ,a ko nije htio ispao iz igre.I Igor R, je i te kako kriv za ovakvo skretanje društva u beznađe i kriminalizaciju i opšte rasulo ukupne političke scene RS

Name

Betoven

06.07.2016 07:56

Pola RS povraća kada se spomene Kovačević Sada i nasilje. Bruka i sramota za Dodika.

ODGOVORITE
Name

Dragan

06.07.2016 09:26

Ljubi ga Mića Kaldera tako hrabrog.

ODGOVORITE
Name

Šta je ovo

06.07.2016 10:10

Šta je ovo ljudi, da nisu klimatske promjene. Prvo Ljubiša Ćosić sa metar i šezdeset tuče čovjeka za glavu većeg glavom. Sad mali Kovačević hoće da bije i puca u olimpiskog šampiona u boksu. Neće ovo izdobriti, do sada je dokazano da svi mali ljudi lažu, mnogi i kradu, ali da tuku, to još nije bilo. Izgleda da smo na*ebali.

Name

TAKOZVANA RTRS

06.07.2016 10:35

VEČERAS NA DNEVNIKU TAKOZVANE RTRS PRVA VIJEST KOVAČEVIĆ JOSIPOVIĆ ODGOĐENO.

ODGOVORITE
Name

gavrilo

06.07.2016 11:43

Imaju li Nezavisne informaciju o ovom nemilom događaju?Oba učesnika su štićenici..

ODGOVORITE
Name

ZA HRVATA

06.07.2016 18:11

U OVOM SLUČAJU MI PRAVI SRBI NAVIJAMO ZA HRVATA.

ODGOVORITE
Name

Marko

24.09.2016 06:40

To je hrvatski Trojanski konj.

Name

Slaven

24.09.2016 09:14

Više konj, nego Trojanski. Jasno je da je u Banjaluci po zadatku. Mora se u Zagrebu znati šta se dešava kod nas. Koristi stari oprobani metod huškanja Srbe na Srbe.

Name

Rs banjaluka stijak

28.09.2016 18:48

Ustaša hoće da osveti jednog hrvata iz Motika, ali nalitiće na tvrdp jebem mu sve po spisku ustaško

Name

Hrvat T vrtko

28.09.2016 19:00

Josipoviću jebemo ti sve ustaško.