Анализа - видео: Мануел Нојер - Голман који је промијенио фудбал!

Чувар мреже немачке репрезентације, Мануел Нојер, поред свог посла, који врхунски обавља, изводи пенале, дрибла, игра као трећи штопер и доноси тиму још већи квалитет.

Фудбал 06.07.2016 | 23:45
Анализа - видео: Мануел Нојер - Голман који је промијенио фудбал!
Нојер је у пенал серији четвртфинала ЕУРО2016 против Италије одбранио ударце Бонућија и ДармИјана, док су Пеле и Заза промашили гол. Довољно да постане јунак. На првенству је примио само један гол после 90 минута, а дао га је баш Бонући, са беле тачке.

О његовим голманским способностима је излишно дискутовати. Многи га сматрају најбољим чуваром мреже на свету. Међутим, далеко од тога да је то једини његов квалитет.

Нојер је играч који је из корена променио фудбал. Иако је голман, не држи се слепо свог шеснаестерца, већ активно учествује у креирању напада свог тима. Тако је претходних година профилисан у трећег бека екипе. Још се препричавају његове интервенције са Мундијала у Бразилу пре две године, када је више од десет пута излазио ван казненог простора и спречавао контре Алжираца. И то је радио перфектно!



Иако је у много наврата остављао небрањен гол, сигурним реакцијама је уливао поверење саиграчима. Умео је, и под притиском, да главом избаци лопту испред нападача, али и да их дриблинзима додатно изнервира. Као да им није довољно што не могу да му дају гол!

Некад су пре њега стизали до лопте, али их је уклизавањима у маниру врхунских дефанзиваца спречавао да дају гол.

Нојер је у мечу Бајерна против Бајера из Леверкузена, приликом заостатка Бавараца, одлазио на противничку половину, где је креирао напад своје екипе.

Поред дефанзивних и улога на средини терена, може да се похвали и голгетерским умећем, из пенала је затресао мрежу Петра Чеха. Против Италије није шутирао, те се Буфон није уверио какав је Нојер стрелац.

Немци промашили пенал после 34 године

Свака серија има крај. Промашени једанаестерац Томаса Милера у пенал серији је први који Немци нису искористили после Мундијала 1982. године. Од тада су дали голове у 18 узастопних удараца са беле тачке.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар