Владика Амфилохије завјештава органе!

Владика Амфилохије (78) планира да завјешта органе! А у шали наводи да је одлучио да донира своје, како сам каже, остарјеле органе да би и од њега било неке користи!

Регион 05.07.2016 | 19:47
Владика Амфилохије завјештава органе!
Наиме, Митрополит црногорско-приморски рекао је да је Закон о узимању и пресађивању органа најбољи до сада усвојен закон у Скупштини Црне Горе и поручио да "ће завјештати своје органе и тиме продужити живот свијету".

"Одмах ћу да вам кажем да Митрополит црногорско-приморски Амфилохије завјештава своје органе. Ако неком буду потребни његови остарјели органи, може мирне душе да и мој неки орган узме, да и од Митрополита црногорско-приморског има неке вајде", рекао је он. Иако у осмој деценији живота, он се дичи невјероватном енергијом, па тако јаше коња, игра фубал итд.

Амфилохије је оцијенио да донирање органа "значи наставак живота".

"Чуо сам за закон који је усвојен у Скупштини Црне Горе, како ја волим да кажем, о даривању органа, и о завјештању оних који су спремни да се усагласе са тим законом, да дозволе да након њиховог упокојења на прописан начин дарују своје органе за здравље и за живот других. Има и других добрих закона које доноси наша Скупштина, али морам да кажем да је то један од најбољих", навео је он.

Амфилохије је поручио да је тај закон у духу изворних јеванђељских правила, мишљења и живљења.

"Јеванђеље се не заснива само на ономе који је даровао неки свој орган или ријеч него и на ономе који је без остатка даровао себе за живот свијета", каже митрополит.

Амфилохије ће на тај начин постати други владика који је завјештао органе. Прије њега је то учинио Владика шабачки Лаврентије, који је донаторску картицу потписао 2011.

"Немам ни новца, немам ништа да оставим ближњима, али драга срца поклањам органе ближњем који је у невољи, да нешто пред Богом заслужим", рекао је он.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар