Муслинове "муке" с штоперима: Добра и лоша вијест...

Српски репрезентативац Немања Милуновић имао је операцију колена у Риму и за сада није познато колико ће трајати његов опоравак и да ли ће бити спреман за прву утакмицу квалификација са Ирском. Са друге стране, Настасић се опоравио.

Фудбал 06.07.2016 | 16:30
Муслинове "муке" с штоперима: Добра и лоша вијест...
За равно два месеца репрезентацију Србије очекује озбиљан тест у квалификацијама за Мундијал.

"Орлови" ће операцију "Русија 2018" отпочети у Београду против репрезентације Републике Ирске, учесника актуелног европског првенства, а по свему судећи Славољуб Муслин ће имати много проблема да "састави" екипу.

Од раније је познато да неће моћи да рачуна на Александра Коларова и Немању Матића, који су суспендовани због црвених картона у мечу са Португалом у последњем колу квалификација за Европско првенство, а нови проблем представља и повреда штопера који се идеално уклопио у систем новог селектора.

Штопер Немања Милуновић у понедељак је због тешке повреде подвргнут операцији колена у Риму, а за сада није познато колико ће овај 27-годишњи фудбалер БАТЕ Борисова одсуствовати са терена.

За сада не постоје ни "прве прогнозе", али с обзиром да је у питању операција колена, питање је да ли ће бити у потпуности спреман за први меч репрезентације Србије у новом циклусу.

То би могао да буде велики проблем за Славољуба Муслина код кога је овај фудбалер једини провео сваки минут на терену (90 минута против Израела, Кипра и Русије) и за кога је селектор казао да се идеално уклопио у систем 3-4-3 у којем је он на позицији централног штопера који "командује" одбраном.

За свој рођендан је успео да упише и гол против Израела у Новом Саду (3:1).

Међутим, нису све вести о штоперима тако црне.

Из тешке повреде је изашао Матија Настасић који се вратио у екипу Шалкеа и одиграо припремни меч у Кини против екипе Гвангжуа. Уписао је 45 минута у утакмици коју је његов тим добио 6:1 (4:1).

Он је ван терена био још од августа прошле године када је у 17. минуту меча против Вердера морао из игре због повреде, па је тако пропустио читаву сезону свог тима. Био је позван за мечеве репрезентације у мају и јуну, али само како би се упознао са селектором и новим системом рада.

Дрес националног тима носио је 19 пута.

Коментари / 0

Оставите коментар