Muslinove "muke" s štoperima: Dobra i loša vijest...

Srpski reprezentativac Nemanja Milunović imao je operaciju kolena u Rimu i za sada nije poznato koliko će trajati njegov oporavak i da li će biti spreman za prvu utakmicu kvalifikacija sa Irskom. Sa druge strane, Nastasić se oporavio.

Fudbal 06.07.2016 | 16:30
Muslinove "muke" s štoperima: Dobra i loša vijest...
Za ravno dva meseca reprezentaciju Srbije očekuje ozbiljan test u kvalifikacijama za Mundijal.

"Orlovi" će operaciju "Rusija 2018" otpočeti u Beogradu protiv reprezentacije Republike Irske, učesnika aktuelnog evropskog prvenstva, a po svemu sudeći Slavoljub Muslin će imati mnogo problema da "sastavi" ekipu.

Od ranije je poznato da neće moći da računa na Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića, koji su suspendovani zbog crvenih kartona u meču sa Portugalom u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a novi problem predstavlja i povreda štopera koji se idealno uklopio u sistem novog selektora.

Štoper Nemanja Milunović u ponedeljak je zbog teške povrede podvrgnut operaciji kolena u Rimu, a za sada nije poznato koliko će ovaj 27-godišnji fudbaler BATE Borisova odsustvovati sa terena.

Za sada ne postoje ni "prve prognoze", ali s obzirom da je u pitanju operacija kolena, pitanje je da li će biti u potpunosti spreman za prvi meč reprezentacije Srbije u novom ciklusu.

To bi mogao da bude veliki problem za Slavoljuba Muslina kod koga je ovaj fudbaler jedini proveo svaki minut na terenu (90 minuta protiv Izraela, Kipra i Rusije) i za koga je selektor kazao da se idealno uklopio u sistem 3-4-3 u kojem je on na poziciji centralnog štopera koji "komanduje" odbranom.

Za svoj rođendan je uspeo da upiše i gol protiv Izraela u Novom Sadu (3:1).

Međutim, nisu sve vesti o štoperima tako crne.

Iz teške povrede je izašao Matija Nastasić koji se vratio u ekipu Šalkea i odigrao pripremni meč u Kini protiv ekipe Gvangžua. Upisao je 45 minuta u utakmici koju je njegov tim dobio 6:1 (4:1).

On je van terena bio još od avgusta prošle godine kada je u 17. minutu meča protiv Verdera morao iz igre zbog povrede, pa je tako propustio čitavu sezonu svog tima. Bio je pozvan za mečeve reprezentacije u maju i junu, ali samo kako bi se upoznao sa selektorom i novim sistemom rada.

Dres nacionalnog tima nosio je 19 puta.

Komentari / 0

Ostavite komentar