Коларов подијелио Истанбул!

После понуде са једне, стигла је и једна с друге стране Босфора. Уколико заиста није у Гвардиолиним плановима, српски фудбалер не мора да брине за наставак каријере.

Фудбал 09.07.2016 | 10:30
Коларов подијелио Истанбул!
Александар Коларов нема само "масну" понуду из европског дела Истанбула.

Стигла је слична и с друге стране Босфора.

Његов менаџер Серђо Берти и он не морају да брину, уколико није у плановима новог менаџера Пепа Гвардиоле, а први извештаји са "Етихада" говоре да је таква ситуација, у реду за услуге левоногог бомбардера стоји подужи број спортских директора, који га желе у својим клубовима.

После шампиона Бешикташа, за услуге 30-годишњег Београђанина заинтересовао се вицешампион и Фенербахче, сазнаје МОНДО из поузданих извора.

Турски клуб, којем је ових дана понуђен и млади српски штопер Урош Спајић, спреман је Коларову да плати десет милиона евра за три године на Шукру Сарачоглу стадиону, што уз ниску стопу пореза у тој земљи (20 одсто) може да буде понуда која се не одбија.

Коларов је у Манчестер стигао 2010. године на инсистирање тадашњег менаџера Роберта Манћинија, за 22,7 милиона евра, колико је припало Лацију. Четири године касније, продужио је уговор с "грађанима" до 2018. према којем, незванично, зарађује 85.000 фунти недељно, што је 4,4 милиона фунти годишње.

И њега, као и остале наше фудбалере на Острву, погодио је Бреxит, јер је на основу пада вредности фунте пала и његова недељна плата у односу на еуро, са 110.500, на 99.500 евра, уз подсећање да је порез на доприносе у Британији, на суме преко 110.000 фунти годишње, пуних 45 одсто.

Но, то свакако нису и не могу бити разлози за напуштање Ситија, колико то што се – према писању енглеских медија – не уклапа у концепцију новог менаџера.

Коларов у 31. години може без журбе и панике да бира нову средину. Уколико изабере Фенербахче, имаће прилику да кроз квалификације обезбеди клубу учешће у Лиги шампиона, а на Шукру Сарачоглу стадиону у азијском делу Истанбула већ га чекају играчи попут Симона Кјера, Мехмета Топала, Соузе, Озана Турана, Фернандаа, Дијега, Робина ван Персија, Нанија, Грегорија ван дер Вила, Емануела Еменикеа, Романа Нојштатера, Фабијана, Мирослава Штоха, Волкана Шена, итд.

Коларов је од 2010. до данас одиграо 207 мечева за Манчестер сити, дао 20 голова, забележио 34 асистенције, освојио две титуле првака Енглеске, један ФА и два Лига купа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар