52 приједлога за нови мурал у Приједору

Удружење ликовних умјетника Приједор објавило је данас 52 приједлога пристигла на конкурс за додјелу четврте годишње међународне награде "Паола де Манинкор" за најбољи мурал у Приједору за 2016. годину.

Република Српска 05.07.2016 | 18:07
52 приједлога за нови мурал у Приједору
Аутори радова су из БиХ, Србије, Хрватске, Румуније, Бугарске, Њемачке, Пољске и Бразила. Радове су шифрирали аутори, објављени су на Фацебоок страници "Приједор град мурала", а у наредним данима стручни жири ће одабрати побједнички рад.

"Као и претходних година, молимо све који препознајете радове умјетника и умјетница, који учествују у такмичењу, да ни на који начин не одате њихов идентитет јер ћемо у том случају бити приморани дисквалификовати рад. Истовремено вас позивамо да дате мишљење о вашим фаворитима, подијелите запажања о квалитету радова или укажете на недостатке", саопштено је из Удружења.

Паола де Манинкор је сликарка из Лависа у италијанској покрајини Трентино, која је 1998. године, заједно са дјецом из тадашњих избјегличких центара, осликала први мурал у Приједору на Електротехничкој школи.

Награду установљену њој у част чине плакета и новчаних износ од 3.000 КМ, а побједник овогодишњег конкурса добиће прилику да свој рад реализује на фасади зграде у близини кружног тока у Улици Јована Рашковића.

У оквиру пројекта "Приједор - град мурала" у протекле три године овај град је добио мурале - "Шеширџија" Наташе Коњевић из Бањалуке, "Трансформација" мађарског стрит-арт умјетника Атиле Видама и "Врт" мађарског аутора Раула Опрее.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ацо В.

05.07.2016 18:44

Таман да прекрију Патрију,ругло у центру.

ОДГОВОРИТЕ