52 prijedloga za novi mural u Prijedoru

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor objavilo je danas 52 prijedloga pristigla na konkurs za dodjelu četvrte godišnje međunarodne nagrade "Paola de Maninkor" za najbolji mural u Prijedoru za 2016. godinu.

Republika Srpska 05.07.2016 | 18:07
52 prijedloga za novi mural u Prijedoru
Autori radova su iz BiH, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Njemačke, Poljske i Brazila. Radove su šifrirali autori, objavljeni su na Facebook stranici "Prijedor grad murala", a u narednim danima stručni žiri će odabrati pobjednički rad.

"Kao i prethodnih godina, molimo sve koji prepoznajete radove umjetnika i umjetnica, koji učestvuju u takmičenju, da ni na koji način ne odate njihov identitet jer ćemo u tom slučaju biti primorani diskvalifikovati rad. Istovremeno vas pozivamo da date mišljenje o vašim favoritima, podijelite zapažanja o kvalitetu radova ili ukažete na nedostatke", saopšteno je iz Udruženja.

Paola de Maninkor je slikarka iz Lavisa u italijanskoj pokrajini Trentino, koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

Nagradu ustanovljenu njoj u čast čine plaketa i novčanih iznos od 3.000 KM, a pobjednik ovogodišnjeg konkursa dobiće priliku da svoj rad realizuje na fasadi zgrade u blizini kružnog toka u Ulici Jovana Raškovića.

U okviru projekta "Prijedor - grad murala" u protekle tri godine ovaj grad je dobio murale - "Šeširdžija" Nataše Konjević iz Banjaluke, "Transformacija" mađarskog strit-art umjetnika Atile Vidama i "Vrt" mađarskog autora Raula Opree.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aco V.

05.07.2016 20:44

Taman da prekriju Patriju,ruglo u centru.

ODGOVORITE