ЕУРО - Бејл се "наоштрио" на Кроса!

Најбољи фудбалер Велса са осмехом се присећа "прозивки" на припремама Реала претходних година...

Фудбал 06.07.2016 | 14:30
ЕУРО - Бејл се "наоштрио" на Кроса!
Герет Бејл срећан је због пласмана Велса у полуфинале ЕУРО 2016 и због тога што је коначно "запушио" уста саиграчима из Реал Мадрида.

"Годинама сам трпео њихове 'прозивке'. Док смо губили утакмице и били 100. на светској ранг листи, говорили су 'Благо теби, имаш девет недеља одмора током лета, а ми само две'. И због тога је сјајан осећај коначно радити велике ствари са репрезентацијом".

Велс се у среду у Лиону састаје са Португалом, а дан касније у Марсеју играју домаћин Француска и Немачка.

Бејл прижељкује окршај са Немцима у финалу, како би добио шансу да "казни" саиграча из Реала, Тонија Кроса.

"Сећам се када ми је рекао да ћемо овде одиграти само три утакмице. Баш би било лепо да га сретнем у финалу!"

Некада леви бек, а сада сјајни офанзивац, изјавио је још да је екипа Велса учила на својим грешкама и константно напредовала и кроз квалификације и током самог ЕУРО 2016.

"Очигледно је да смо превазишли сва очекивања, али ми смо од почетка веровали да имамо шансу. Знали смо да су Данска и Грчка као аутсајдери успевали да оду до краја, па зашто не бисмо и ми?"

"Змајеви" су највише одушевили у четвртфиналном мечу против Белгије (3:1), док су пре тога против Северне Ирске (1:0) одиграли једну од најнегледљивијих утакмица на првенству.

"Када смо морали да победимо на ружан начин, то смо и радили. Када је било прилике да играмо фудбал, играли смо фудбал".

Куриозитет је да ће Крис Гантер због наступа у полуфиналу пропустити венчање свог брата, док је Џо Ледли морао да помери сопствену свадбу.

Бејл има доказ да је размишљао другачије, амбициозније.

"Нисам као неки! Уплатио сам одмор тек од 11. јула".

Финале на стадиону Француска у Сен Денију заказано је за недељу 10. јул.

Португал, који је одиграо нерешено свих пет досадашњих мечева, свакако није непобедив, мада ће суспензије Арона Ремзија и Бена Дејвиса ослабити Велс.

"Нема страха, само уживање због авантуре кроз коју пролазимо. Атмосфера у тиму је иста као пре. Шалимо се, дружимо, играмо наше квизове... Велика је ствар бити овде".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар