EURO - Bejl se "naoštrio" na Krosa!

Najbolji fudbaler Velsa sa osmehom se priseća "prozivki" na pripremama Reala prethodnih godina...

Fudbal 06.07.2016 | 14:30
EURO - Bejl se "naoštrio" na Krosa!
Geret Bejl srećan je zbog plasmana Velsa u polufinale EURO 2016 i zbog toga što je konačno "zapušio" usta saigračima iz Real Madrida.

"Godinama sam trpeo njihove 'prozivke'. Dok smo gubili utakmice i bili 100. na svetskoj rang listi, govorili su 'Blago tebi, imaš devet nedelja odmora tokom leta, a mi samo dve'. I zbog toga je sjajan osećaj konačno raditi velike stvari sa reprezentacijom".

Vels se u sredu u Lionu sastaje sa Portugalom, a dan kasnije u Marseju igraju domaćin Francuska i Nemačka.

Bejl priželjkuje okršaj sa Nemcima u finalu, kako bi dobio šansu da "kazni" saigrača iz Reala, Tonija Krosa.

"Sećam se kada mi je rekao da ćemo ovde odigrati samo tri utakmice. Baš bi bilo lepo da ga sretnem u finalu!"

Nekada levi bek, a sada sjajni ofanzivac, izjavio je još da je ekipa Velsa učila na svojim greškama i konstantno napredovala i kroz kvalifikacije i tokom samog EURO 2016.

"Očigledno je da smo prevazišli sva očekivanja, ali mi smo od početka verovali da imamo šansu. Znali smo da su Danska i Grčka kao autsajderi uspevali da odu do kraja, pa zašto ne bismo i mi?"

"Zmajevi" su najviše oduševili u četvrtfinalnom meču protiv Belgije (3:1), dok su pre toga protiv Severne Irske (1:0) odigrali jednu od najnegledljivijih utakmica na prvenstvu.

"Kada smo morali da pobedimo na ružan način, to smo i radili. Kada je bilo prilike da igramo fudbal, igrali smo fudbal".

Kuriozitet je da će Kris Ganter zbog nastupa u polufinalu propustiti venčanje svog brata, dok je Džo Ledli morao da pomeri sopstvenu svadbu.

Bejl ima dokaz da je razmišljao drugačije, ambicioznije.

"Nisam kao neki! Uplatio sam odmor tek od 11. jula".

Finale na stadionu Francuska u Sen Deniju zakazano je za nedelju 10. jul.

Portugal, koji je odigrao nerešeno svih pet dosadašnjih mečeva, svakako nije nepobediv, mada će suspenzije Arona Remzija i Bena Dejvisa oslabiti Vels.

"Nema straha, samo uživanje zbog avanture kroz koju prolazimo. Atmosfera u timu je ista kao pre. Šalimo se, družimo, igramo naše kvizove... Velika je stvar biti ovde".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar